Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması gibi hedefler doğrultusunda hayata geçirilen ANALİG, 2015-2016 sezonu Atletizm, Basketbol, Badminton, Masa Tenisi, Taekwondo, Cimnastik, Hentbol, Voleybol, Judo, Karate, Yüzme ve işitme Engelliler Futbol branşlarında 81 ilden sporcuların katılımıyla Anadolu Yıldızlar Ligi gerçekleştirilmektedir.

Proje kapsamında, 23 Ocak 2016 Cumartesi günü Yunus Emre Spor Salonunda başlayan Anadolu Yıldızlar Ligi) Akdeniz grubu Karate müsabakalarına 6 İl’den 40 erkek 20 bayan toplam 60 sporcu katıldı. Karaman bu zorlu müsabakalarda erkek takımı olarak 7 sporcu ile mücadele ederken, Antalya, Mersin, Hatay ve Isparta illerinden katılan sporcuların ilk gün performansı sporseverler tarafından büyük takdir topladı.

Böylesine anlamlı bir projenin ev sahipliğini yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Turnuvanın en güzel bir şekilde tamamlanması ve sporcularımızın ilimizden mutlu bir şekilde ayrılmaları için İl Müdürlüğü olarak çalışmaya devam ediyoruz. İki gün boyunca ilimizde devam edecek olan müsabakalarda tüm takımlarımıza ve sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Anadolu Yıldızlar Ligi (kız-erkek) Akdeniz Grubu Karate grup müsabakaları 23-24 Ocak 2016 tarihleri arasında Yunus Emre Spor Salonunda devam edecek.