Karaman Belediye Spor Kulübü Bisiklet Takımı sporcusu Ahmet Akdilek, 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Mersin ilinde yapılacak olan Akdeniz Oyunlarında Karaman Belediye Spor adına ülkemizi temsil edecek.   


Belediye Spor Kulübü Başkanı Hacı Osman Ünüvar, yaptığı açıklamada: “2013 sezonu başında Türkiye Şampiyonası’nda, Türkiye Genel Klasmanında Takım halinde ilk üçe girmeyi ve Mersin de yapılacak olan Akdeniz Oyunlarında 2 sporcumuz ile ülkemizi temsil etmeyi hedef olarak belirlemiştik. Takımımız şu ana kadar yapılan yarışlar sonucunda Türkiye Genel Klasmanında ilk üçü garantilemiş durumda. Türkiye Şampiyonasından da kupa ile döneceğimize inanıyoruz. Bizi en çok sevindiren konu ise; Olimpiyat sporcumuz Ahmet Akdilek ile Akdeniz Oyunlarına katılacak olmamızdır. Sporcumuz milli takım ile önce Sırbistan, ardından da Slovenya’da kamp yapacak. Bir sakatlık süreci yaşamadığımız takdirde sporcumuzu Akdeniz Oyunlarında televizyon ekranlarından izleme imkânımız olacak. Belediye Spor Bisiklet Takımımız Türkiye’nin büyük takımları arasında yerini aldı. Antrenörümüz Barış Ünlü ve sporcularımız ile daha büyük başarıların altına imza atmak niyetindeyiz. Takımımızın yapısı ve tecrübesi büyük turları kazanabilecek durumdadır. Bu nedenle, neden 2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Karaman Belediye Spor’un olmasın diyoruz. Takımımıza inanıyor ve güveniyoruz. Sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.   


Bisiklet İl Temsilcimiz Barış Ünlü de: “Kulüp Başkanımız Hacı Osman Ünüvar’ın da belirttiği gibi sezon başında belirlediğimiz hedeflere adım adım yaklaşıyoruz. Akdeniz Oyunlarına 2 sporcu ile katılmayı hedeflemiştik. Ancak sadece sporcumuz Ahmet Akdilek ile katılacağız. Karaman bisiklet sporunda bir marka olmuştur. 2012 olimpiyatlarına; Dünya, Avrupa ve Balkan Şampiyonalarına sporcu göndererek kalitesini ortaya koymuştur. Belediye Spor Bisiklet Takımı sporcularının tamamı birbirinden kaliteli sporculardan oluşmaktadır. Sporcumuz Ahmet Akdilek’in herhangi bir sakatlık durumu olmaz ise başarılı bir yarış yapacağına inanıyorum. Elbette Milli Takımımızda kendisine verilecek görev ve sorumluluklar yarış sırasındaki durumunu çok fazla etkileyecektir. Kendisine Karamanımızı temsil edecek olması nedeni ile başarılar diliyorum. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu Bey’e ve Kulüp Başkanımız Sayın Hacı Osman Ünüvar’a teşekkür ediyorum” dedi.