Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nın ilk gününde Türkiye’ye bronz madalya Gaziosmanpaşa Belediyespor’un yetenekli sporcusu Ahmet Can Timağur’dan geldi.

Dünya Tekvando Federasyonu (WT) tarafından Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen şampiyonada 30 ülkeden 427 sporcu mücadele ediyor. Dört gün süren şampiyonanın ilk gününde Türkiye adına 5 sporcu madalya mücadelesi verdi.

Erkekler 65 kiloda Ahmet Can Tımağur bronz madalya aldı

Erkekler 65 kiloda Tatamiye çıkan Ahmet Can Timağur ilk turda Kazakistan’dan Denis Akhzolov’u 25-14, çeyrek finalde Romanya’dan Ursu Rafaell Minel’i 5-2 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde İtalya’dan Andrea Riondino’ya çekişmeli bir müsabaka sonunda 19-17 mağlup olan milli sporcu, bronz madalyada kazanarak göğsümüzü kabarttı.

"Gurur duyduk"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta müsabakanın ardından dünya üçüncüsü olan Ahmet Can Timağur’u tebrik etti. Başkan Usta; “Bu şampiyonada madalya kazanan herkesle ve Ahmet Can oğlumuzla gurur duyduk. Kendisini, antrenörünü ve Gaziosmanpaşa Belediyespor yöneticilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca ilçe halkımızın da selamlarını iletiyorum” şeklinde konuştu.