Türkiye Kayak Federasyonu’nun düzenlediği ve Türkiye’de ilk kez yapılacak olan FIS Snowboard Dünya Kupası için geri sayım başladı.

20 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek olan FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air İstanbul organizasyonunun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Londra, Moskova, Quebec, Barcelona ve Stockholm gibi şehirlerin ardından ilk kez İstanbul’da düzenlenecek yarışma için, İTÜ Maslak Kampüsü’nde 41 metre yüksekliğinde ve 125 metre uzunluğunda dev bir rampa kuruldu. Bu rampanın, bugüne kadarki yarışmalarda kurulan en yüksek rampa olma özelliği taşıdığı belirtildi. Yarışma için 22 ülkeden 45 sporcu İstanbul’a gelirken, organizasyon için alana 360 ton yapay kar yığma işlemine başlandı. Big Air kategorisinde düzenlenen yarışta tarihte ilk defa kadınlar da yarışacak.

"DÜNYA KUPASI’NDA YAPILAN EN BÜYÜK KULEYİ YAPTIK"

Organizasyon öncesi düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, “Böyle bir uluslararası organizasyonu üstlenmeye cüret etmek bile kolay bir şey değildir. Türkiye bunu yapabiliyormuş dedirteceğiz. Bir dünya rekoru da kırmış oluyoruz. Şimdiye kadar bir FIS Snowboard Dünya Kupası’nda yapılan en büyük kuleyi yaptık. Bunu da gururla söylüyorum. 42 metrelik kule yaptık. Şimdiye kadar en yakın rakibimiz 38 metre yapmış. Artık Türkiye’de kış sporları çok farklı bir boyut kazanacak. 2014 yılı, Türkiye kış sporları tarihinde bir milattır” diye konuştu.

"SNOWBOARD CAMİASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ORGANİZASYON"

Uluslararası Kayak Federasyonu Snowboard Yarış Direktörü Roberto Moresi ise, “Snowboard sporunu yöneten bizler ve snowboard camiası için çok önemli bir organizasyon. Bu organizasyonla Snowborard Big Air’in önemini arttırmak, daha fazla yerde yapmak ve bir sonraki olimpiyatlarda olimpik disiplin olarak Snowboard Big Air’i ön plana çıkarmak istiyoruz” dedi.

20 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek olan organizasyonun programı şöyle:

Açılış: 11:00

Yarışmalar-Eleme Serisi: 11.00-16.00

BuBituzak Konseri: 16.00-17.00

Final Training Serisi: 18.00-18.45

Final Yarışları: 19.00-20.00

Athena Konseri: 20.30