Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında kendi evinde ağırladığı Kardemir Karabükspor’u 1-0 mağlup etti.

Maç sonrası yaptığı değerlendirmede hakem Yunus Yıldırım’a tepki gösteren Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, şöyle konuştu:

“Bugün futbol oynanmadı. Futbola benzer bir şey oynandı. Burada konuşulacak iki tane konu var. Bir tanesi sahanın zemini. Futbol oynamaya elverişli olmayan bir saha zemini. İkincisi de Yunus Yıldırım. Futbol oyun kuralları ile Yunus Yıldırım’ın oyun kuralları arasında fark var. Biz bundan sonraki maçlarımızı Yunus Yıldırım geldiği zaman ona göre ayarlayacağız, ona göre devam edeceğiz. O değerlendirmeyi yapacak kurumlar, kişiler belli. Çok da konuşacak bir şey yok.”

Maçta içinde Kardemir Karabükspor lehine bir pozisyonun penaltı olup olmadığıyla ilgili sorulan soruya ise Kafkas, “Şimdi ben oyuncuya sordum, penaltı olduğunu söylüyor. O önemli değil. Yani penaltı atlanır, verilmez, verilir. Ben bunda değilim. Ben federasyon ve kulüp olarak 10 yılı tamamladım. Ben Yunus Yıldırım’ın oyun kurallarını çözemedim. Gerçekten çözen birisi varsa söylesin. Ben, kaybettiğim ya da kazandığım için konuşan da bir adam değilim, asla olmadım ama ben bu adamı çözemedim. Çözecek biri varsa da bilemiyorum. Yani sahada neredeyse katliam çıkacaktı iki takım oyuncuları birbirine girdi. Bu yazık günah, bu böyle olur mu yani” dedi.

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ

Maçı değerlendiren Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, iç sahada kazanılan 3 puanın sevindirici olduğunu belirterek şu açıklamada bulundu:

“Gerçekten zorlu ve stresli bir haftaydı bizim için. Açıkçası bu maça çıkmadan önce 5 puanla, lige galibiyetle başladık, daha sonraki maçlarda alamadığımız puanlar ve aldığımız beraberlikler vardı. Özellikle iç sahada maç kazanamamıştık. İç sahada kazanma sadece bizim için de değil, Gaziantep Belediye için de bu sene kimse maç kazanamamıştı. Hazırlık maçları da dahil. Bunu kırmak bizim için çok önemliydi. 8 puana gelmek çok önemliydi. Oyuncularım da buna yakışır şekilde mücadele etti. Çok mu iyi bir maç oldu derseniz, çok iyi bir maç olmadı ama maçın gereğini oynadık. Özellikle çok fazla pozisyon vermedik rakibe. Bir tane ikinci yarı net bir pozisyon verdik, onun dışında net pozisyon yok. Rakibimiz de ligin iyi takımlarından biriydi. Onları da tebrik ediyorum. İyi bir kadroları var. Çok iyi bir teknik adamları var. Onlar da bundan sonraki haftalarda hak ettikleri yere geleceklerdir.”