25-27 Mart 2016 tarihleri arasında Türkiye İşitme Engelliler Judo Şampiyonası, Samsun İlk Adım Mete Adanır Spor salonunda yapılacak. Şampiyonaya 14 sporcu katılacak.
İşitme Engelliler Federasyonu görevlisi Ali Semiz takım hakkında, Sporcularımızın Judo branşında dört yıldır üst üste bayanlarda Türkiye birinciliği ve Erkeklerde Türkiye üçüncülüğü ve milli takım kamplarına davet edilmeleri Avrupa Şampiyonalarında boy göstermeleri ile Judo da iddialı olduklarını başarılarının da artarak devam edeceğini söyledi.
Şampiyonada birincilik kürsüsü için mücadele edeceklerini ve Türk bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak istediklerini belirterek; “Sporcularımız, gayretleri ile bedensel bir engelin aslında engel olmadığını göstermiş olup Karaman’ın adını Türkiye'ye ve Dünyaya duyurmaya ve İlimizin gururu olmaya devam ediyorlar. Sporcularımızı başarılarından, çabalarından ve inançlarından dolayı sporcularımızı tebrik ediyorum. Zorlu ve çekişmeli geçecek olan şampiyonada sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Desteklerinden dolayı Sayın Başbakan Yardımcımız Lütfi Elvan’a, Sayın Valimiz Murat Koca’ya, Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan'a, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Sayın Ahmet Günaydın'a, Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürümüz Hayati Kısacık'a Antrenörlerimiz Ahmet Ömre Türe'ye, Merve Yıldız'a ve Duru Bulgur A.Ş Ailesine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.