2012 yılında Paris’te düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası’nda üçüncü olan Kadın Kumite Milli Takımı, Bremen’de de aynı başarıyı tekrarladı. Dünya şampiyonu Serap Özçelik son maçta aldığı kritik galibiyetle İspanya’yı yıkan isim oldu.

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen Dünya Büyükler Karate Şampiyonası’nda milli sporcuların başarılı sonuçları son günde de devam etti. Üçüncülük maçında İspanya’yı puan averajıyla yenmeyi başaran Kadın Kumite Milli Takımı, Paris 2012’deki başarısını tekrarlayarak bronz madalya kazandı. Bu kategoride Mısır, Fransa’yı 2-0 yenerek Dünya Şampiyonu oldu. Bir diğer üçüncülük mücadelesinde ise Japonya, Rusya’yı 2-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

İSPANYA İLE KIRAN KIRANA

Kadın Kumite Milli Takımı, İspanya karşısında Serap Özçelik, Meltem Hocaoğlu ve Tuba Yakan’dan oluşan kadroyla mücadele etti. İlk maçta Meltem Hocaoğlu, Cristian Vizcanio Gonzalez’le 0-0 berabere kaldı. Ardından Tuba Yakan, Irene Colomar Costa karşısına çıktı. Maçın 74. saniyesinde aynı anda vurdukları yumruklar iki sporcuya birer puan getirdi. Mücadelenin bitmesine 64 saniye kala bir kez daha ayın senaryo tekrarlandı ve skor 2-2’ye geldi. Başa baş giden mücadelede dengeyi Costa’nın bitime 16 saniye kala vurduğu yumruk bozdu ve ikinci maçı 3-2 İspanyol karateci kazandı.

KÜRSÜYÜ SERAP ÖZÇELİK GETİRDİ

Bir gün önce Dünya Şampiyonu olarak kariyerinde bir ilki gerçekleştiren Serap Özçelik, son günde de Kadın Kumite Takımı’nı kürsüye çıkarmak için tatamiye çıktı. Laura Palacio Gonzalez karşısında mücadeleye temkinli başlayan başarılı karateci, bitime 1,5 dakika kala tempoyu artırdı. Rakibine üst üste vurduğu dört yumrukla 4-0 öne geçen Özçelik, bitime 25 saniye kala kendisinden daha ağır ve uzun Gonzalez’e üç puan verdi. Dört saniye sonra bir yumruk daha vurarak durumu 5-3’e getiren Milli karateci, mücadelenin sonuna kadar skoru korumayı başardı.

Kadın Kumite Milli Takımı sporcuları mücadelenin sonunda büyük sevinç yaşadı. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da tataminin kenarına gelerek sporcuları ve antrenörleri kutladı.

ERKEK KATA TAKIMI DÜNYA BEŞİNCİSİ OLDU

Son gün sabah seansında üçüncülük maçına çıkan Erkek Kata Milli Takımı, Malezya’ya 4-1 yenilerek dünya beşincisi oldu. Bremen’de Dünya Şampiyonu Japonya’yı yenerek büyük sükse yapan Arslan Çalışkan, Orçun Duman ve Ali Sofuoğlu’ndan oluşan ekip bronz maçındaki performansı rakibinin gerisinde kalınca madalya şansını kaybetti.

ERKEK KUMİTE TAKIMI BRONZ MADALYA MÜCADELESİNDE

Almanya’nın ev sahipliği yaptığı 22. Dünya Karate Şampiyonası, Erkek Takım Kumite finallerinin ardından sonra erecek.

Şampiyonanın favorileri arasında gösterilen Erkek Kumite Takımı, ikinci gün karşılaştığı ev sahibi Almanya karşısında son yılların en büyük hakem faciası sonucu altın madalya şansını kaybetmişti.

2012 Paris’te Dünya ikincisi olan Milli Takım, Türkiye saati ile 16.15’te, Mısır karşısında Dünya üçüncülüğü için mücadele verecek.