Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Gaziantep’te düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’na Karaman ekibi yüzme antrenörü Aziz Hopyar eşliğinde 9 sporcu ile katıldı. Karaman Gençlik ve Spor Kulübü ile İl Özel İdare Spor Kulübü sporcularının yer aldığı şampiyona 3 gün sürdü. Karaman’ı en başarılı şekilde temsil etmek için mücadele veren sporcular şampiyonaya damgasını vurarak toplam 8 altın, 1 gümüş ve 7 bronz madalya toplayarak büyük bir başarıya imza attılar.

Şampiyonanın ilk gününde Damla Ovalı, 400 metre serbest stilde 8-11 yaş kategorisinde Türkiye Şampiyonu genel yaş kategorisinde ise Türkiye üçüncüsü oldu. Yine 400 metre serbest stilde mücadele eden Berkay Yavuz Türkiye Şampiyonu olurken, Şevval Çelik’te genel kategoride Türkiye üçüncüsü oldu.

İkinci gün yarışlarında 8-11 yaş kategorisinde mücadele eden Damla Ovalı 100 metre serbest stilde Türkiye Şampiyonu genel kategoride Türkiye üçüncüsü olurken, aynı kategoride mücadele eden Berkay Yavuz’da Türkiye Şampiyonu oldu.

Yarışmaların son gününde ise eden Damla ovalı 50 metre serbest stilde Türkiye Şampiyonu genel kategoride Türkiye üçüncüsü, aynı kategoride mücadele eden Berkay Yavuz Türkiye Şampiyonu oldu.

100 metre kurbağalama stilde ise 8-11 yaş kategorisinde mücadele eden Damla Ovalı Türkiye ikincisi, Şevval Çelik Türkiye üçüncüsü oldu. 100 metre sırtüstü stilde de aynı yaş kategorisinde mücadele eden Damla Ovalı Türkiye Şampiyonu genel kategoride Türkiye üçüncüsü olurken Berkay Yavuz Türkiye şampiyonu Şevval Çelik ise Türkiye üçüncüsü oldu.