Karaman’da faaliyetlerine aralıksız olarak devam eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliği faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek satranç sporunu Karaman’da canlandırmaya devam ediyor. 26-27 Aralık 2015 ve 02-03 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2016 Satranç İl Birinciliği Turnuvası Piri Reis Kültür Merkezi Satranç Salonu’nda satranç severlerle buluşacak.

Turnuvaya kayıtlar online olarak http://karaman.tsf.org.tr/ adresinde yer alan "Turnuva Kayıt" bölümünden 24 Aralık 2015 saat 19:00'a kadar yapılacaktır. Yedi tur üzerinden yapılacak olan turnuvanın 1. turu 26 Aralık 2015 saat 10:00'da başlayacak olup, turnuvaya katılan sporcular 26 Aralık 2015 Cuma günü en geç saat 9:30'a kadar kayıt kontrollerini yaptırmaları gerekmektedir. Yarışma, TSF sporcu lisansına sahip ve 2016 vizesini yaptırmış tüm sporculara açıktır.

Yarışmada dereceye girerek il birincisi olan sporcular yapılacak olan Türkiye Kupasına yarışlarında Türkiye Satranç Federasyonunun olanaklarından yararlanma hakkı elde edecektir.

İnsan vücudunun sağlıklı olması için spor yapmanın büyük önemi olduğunu, nasıl ki bedeni geliştirmek ve zinde tutmak için çeşitli sporlar yapılıyorsa, beynin de sporunun satranç olduğunu belirten İl Müdürü Hayati Kısacık, "Buraya satranç öğrenmeye gelen çocuklarımızı ve onları buraya getiren velilerini tebrik ediyorum. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde eğitim gören çocuklarımızın büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Bizlerde İl Müdürlüğü olarak her zaman öğrencilerimizin yanında ve destekçileri olacağız" şeklinde konuştu.

Turnuva için detaylı bilgiye; http://karaman.tsf.org.tr/satranc-haberl…/257-il-birinciligi linkinden ulaşabilirsiniz.