Uluslararası Bisiklet Federasyonu, Türkiye Bisiklet Federasyonu, İzmit Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün işbirliğinde İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümünde Cephanelik Spor Tesisleri’nde dün gerçekleştirilen Uluslararası İzmit Cup Müsabakaları büyük ilgi gördü. Antrenör Barış Ünlü nezaretinde Karman ekibinin de yer aldığı yarışlara Sırbistan, İran, Romanya ve Yunanistan’dan 18’i yabancı toplam 186 sporcunun 10 farklı kategoride mücadele etti.

Öğleden önce gerçekleştirilen Junior erkekler, Junior kadınlar, Master A, Master B, Master C, U-15, U-17 ve yıldız bayan kategorilerinde sporcular 3480 metrelik parkurda 4 tur attı. Junior kadınlar kategorisinde Karaman Gençlik ve Spor Kulübünden Kader Şahin birinci,  Selver Sezer ikinci,  İrem Ceren Akan üçüncü oldu.

Yine zorlu bir etapta Karamanı Master B kategorisinde temsil eden Mesut Tekin ikinci, Master C kategorisinde ise Ahmet Zafer Ünlü üçüncü oldu. Yıldız Bayan kategorisinde ise Karaman Performans Spor Kulübü’nden Aybike Ünlü üçüncü olurken, Elit kadınlar kategorisinde Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Semra Yetiş birinci oldu.

Alınan başarıların tesadüf olmadığını dile getiren Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümünde Cephanelik Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen Uluslararası İzmit Cup Müsabakaların da ter döken ve marka haline gelen takımımızı kutluyorum. Bu tür yarışlara daha çok katılıp, bu organizasyonlar içinde daha fazla yer almamız gerekiyor. Hedefimiz 2016 sezonunda Dünya şampiyonasında kürsüye çıkmak olacaktır. Bu amaçla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu.