Kulüp üyelerinden Ahmet Tez geziyle ilgili yaptıgı açıklamada ''Karaman'ın tarihi turizm alanlarının mutlaka gezilmesi gerekiyor''dedi.

Geziyle ilgili Yazı;

Kral sakalı, ensesinde toplanmış uzun saçları, başlığı, uzun ve püsküllü giysisi ile Geç Hitit Dönemi sanatının öğelerini yansıtır. Betimlenen kral sağ eliyle bir kâse, ileri uzattığı sol eliyle uzun bir asa tutmaktadır. Fİgürün hemen karşısında yer alan hiyeroglifli kartuştaki, “Büyük Kral Har tapuŞ” yazıtından, tahtta oturan kralın kimliğini öğrenebiliriz. Burada yer alan ikinci hiyeroglifli lejantta ise Kral Hartapu’nun ismi Fırtına Tanrısı ile birlikte yazılmıştır. Daha uzun olan üçüncü lejantta “Fırtına Tanrısı, Güneşim, Büyük Kral Kahraman Muršili’nin oğlu, Büyük Kral Hartapuş bu kenti inşa etti” ifadesi yer alır.

 
“Muwatalli kral iken, Amurru insanları ona karşı günah işlediler ve ona bildirdiler: ‘Biz kendi isteğimizle vasal olmuştuk. Şimdi ise sizin vasalınız değiliz’ ve onlar Mısır Kralı’nın tarafına geçtiler. Güneşim Muwatalli ve Mısır Kralı, Amurru’nun insanları (yüzünden) savaştılar ve onu Muwatalli yendi. Amurru Ülkesi’ni silahla mahvetti ve onu kölesi (=vasalı) yaptı.”

Geç Hitit dönemi ve Anadolu’nun sistemli ilk devletinin izleri hala o günkü gibi ayakta, dimdik, geleni geçeni selamlıyor ve belki de bir misafir bekliyor an ve an, Kardof ekibi olarak bir pazarımızı daha böylesine yüksek kültürü barındıran ve Anadolu’nun ilk siyasi merkezlerinden biri olan Kızıldağ’da geçirmemiz oldukça güzeldi. soğuk havaya aldırmadan, erkenden çıktık yola ve gökyüzü yeni ağlıyordu sabahın mahmurluğunda, fazla geçmeden rüzgar ağırlaştı, yağmur dindi, bulutlar çekildi. Kızıldağ’a yaklaştık ve Adakale’ye varmadan yol kenarında indik, bir solukta çıktık yüzyıllardır güneşin batışını izleyen Hitit Kralının yanına, fotoğraflar aldık sabah çayımızı paylaştık.