Kartal Belediyesi, “Atatürk’e Saygı ve Ulusal 5. Briç Turnuvası" düzenledi. Turnuvada dereceye giren sporcular, uluslararası briç turnuvasının usta kategorisinde yarışacak.

Kartal Belediyesi ve Briç Federasyonu’nun işbirliğiyle faaliyete geçirilen "Atatürk’e Saygı ve Ulusal 5. Briç Turnuvası" Kartal Belediyesi yeni hizmet binasında düzenlendi. Törene Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Yüce Narfidan, Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Kartal Briç Spor Kulübü Başkanı İsmet Polatkan ve birçok briç sporu tutkunu katıldı. Turnuvaya toplam 7 ayrı kategoride 244 kişi, 122 çift şeklinde katıldı. Yarışmada dereceye giren sporcular uluslararası briç turnuvasının usta oyuncu kategorisinde yarışabilecekler.

“FİZİKSEL GELİŞİM KADAR ZİHİNSEL GELİŞİMDE ÖNEMLİ”

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Yüce Narfidan, “Üniversitede okuyan bir kızımıza sordum ’briç nedir’ diye. Bana beyin sporu olduğunu söyledi. Briç sporu insanların zihinsel gelişimlerinde çok önemlidir. Fiziksel gelişimin önemli olduğu kadar zihinsel gelişimin sosyal alanlarda ne kadar verimli olacağından kuşkumuz yoktur. Bu zihinsel gelişimde destek olacak olan oyunlara bütün kurum ve kuruluşlar önem verirse bu sporu daha ileri taşırız" dedi.

Turnuvada dereceye giren sporcular çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.