Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından 4-7-11 Mart tarihlerinde ‘Selim Sırrı Tarcan Günleri’ düzenlendi. Spor Yöneticiliği Bölümü Spor Tarihi ve Olimpizm dersi çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. 

KMÜ BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin etkinliğin amacıyla ilgili yaptığı açıklamada; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının, beden eğitiminin meşalesi durumunda olduğunun altını çizerek “Bu okulların temellerinin atılmasına öncülük eden önemli şahsiyeti anmak ve yaptıklarını anlatmak bizlere güç vereceği için bu etkinlikleri düzenledik.” dedi. 

İlk Etkinlik Selim Sırrı Tarcan’ı Anma Koşusu

‘Selim Sırrı Tarcan Günleri’ kapsamında yapılan ilk etkinlik 4 Mart tarihinde yapılan Selim Sırrı Tarcan’ı anma koşusu oldu. KMÜ Yunus Emre Yerleşkesinde yapılan koşunun sonunda kız ve erkek kategorisinde dereceye girenlere madalyaları verildi.

İkinci Etkinlik Selim Sırrı Tarcan’ın Hayatı Konulu Söyleşi

‘Selim Sırrı Tarcan Günleri’ kapsamında yapılan ikinci etkinlik ise Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde 7 Mart’ta düzenlenen söyleşi oldu. Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin ile Spor Yöneticiliği birinci sınıf öğrencileri Burcu Taşdüğen ve Mustafa Çapıtçı’nın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide, Selim Sırrı Tarcan’ın hayatı, idealistliği, kişiliği ve hizmetleri anlatıldı.

Kapanış Poster Sunumu İle Yapıldı

‘Selim Sırrı Tarcan Günleri’nde son etkinlik 11 Mart’ta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlendi. Beden eğitiminin meşalesi olarak bilinen Selim Sırrı Tarcan ile ilgili poster sunumlarının sergilendiği etkinlik renkli görüntülere de sahne oldu.