Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu hafta oynayacağı Abdullah Gül Üniversitesi maçını da kazanıp 3’de 3 yapmak istiyor.

Antrenör Olcay Orak, "Eğer yukarılarda olmak istiyorsak bu tarz güçlü, kuvvetli, yüksek bütçeli takımlara karşı mutlaka puan kazanmamız lazım" dedi.

Ligin ilk maçında Orman Gençlik’i, ikinci maçında da Samsun Canik Belediyesi’ni mağlup eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, şu anda averajla ligin zirvesinde yer alıyor. Bu hafta deplasmanda Abdullah Gül Üniversitesi ile karşılaşacak olan Mersin ekibi, bu maçı da kazanıp galibiyet serisine devam etmek istiyor.

Maçla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan antrenör Olcay Orak, şu anda büyük bir sıkıntılarının olmadığını vurgulayarak, "Doneeka Hodges’in biraz bacağında sıkıntı var ama o da düzelecektir. Ligde 2’de 2 ile başlamanın verdiği bir güvenle devam ediyoruz. Özellikle Mersin’de kazandığımız Canik maçı bizim için çok değerli bir maçtı. Avrupa Kupası maçının ardından şimdi Abdullah Gül Üniversitesi ile oynayacağız Kayseri’de. Bizim ligdeki sıralamamızı direk etkileyecek bir maç. Eğer yukarılarda olmak istiyorsak bu tarz güçlü, kuvvetli, yüksek bütçeli takımlara karşı mutlaka puan kazanmamız lazım. Biz herkesi yenebilecek bir takım kurduk. Ben bu sene güzel şeyler olacağına inanıyorum" dedi.

Bu sene büyük hedeflerinin olduğunu kaydeden Orak, "Şampiyonluk hedefi tabi ki istiyoruz ama Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın bu kadar yüksek bütçelerle kurduğu takımlar olduğu için sıkıntılı. Ama biz herkesi yenebiliriz. Ligin sonuna kadar herhangi bir sakat vermesek herhangi bir sıkıntımız olmasa şampiyon olmamamız için hiçbir sebep yok" diye konuştu.