29 Mayıs-02 Haziran 2015 tarihleri arasında Karaman’ın ev sahipliğini yaptığı okullar arası küçükler badminton şampiyonası, Yunus Emre ve Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen final müsabakalarının ardından sona erdi.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde gerçekleştirilen şampiyonaya 39 ilden gelen toplam 300 sporcu mücadele etti. Şampiyonanın artık son aşaması olan final müsabakalarında illerini en iyi şekilde temsil etmek ve Türkiye’nin en iyisi olmak için ter döken küçük badmintoncular, gösterdikleri performans ve mücadele ile müsabakaları izlemeye gelen spor severleri adeta büyülediler. Yaşları küçük olmalarına rağmen hünerleri büyük olan küçük badmintoncular, Karaman’da beş gün boyunca renkli bir şampiyonaya imza attılar.
Zorlu ve bir o kadarda çekişmeli geçen şampiyona sonunda erkekler kategorisinde 1. ErzincanRecep Yazıcıoğlu ortaokulu, 2. Ankara Özel Samanyolu Yusuf Tanık ortaokulu, 3. İstanbul Havuzbaşı Atilla Baykal ortaokulu, 3. Bursa Osman Gazi Ziya Gökalp ortaokulu olurken, kızlar kategorisinde ise bu isimler, 1. Eskişehir Odun Pazarı Ahmet Sezer ortaokulu, 2. Ankara Özel Samanyolu Yusuf Tanık ortaokulu, 3. Bursa Osman Gazi Ziya Gökalp ortaokulu, 3. Ankara Sincan 100.yıl ortaokulu oldu.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve Şube Müdürü Aslan Yıldız tarafından verildi.
Karaman’da gerçekleştirilen okullar arası küçükler badminton Türkiye şampiyonası müsabakalarının sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” İlk defa resmi anlamda badminton branşının Okullar Arası Türkiye Şampiyonası finallerinin Karaman’da yapıldığını ve bu organizasyonu başarıyla tamamladıklarını belirtti. Kısacık, Karaman’da badminton branşının artık yaygın bir spor dalı haline geldiğini ve ilerleyen dönemlerde badminton milli takımının iskeletini oluşturacak sporcuların Karaman’dan çıkacağını belirtti.