Küçük yaşta başladığı Judo branşında birçok başarıya imza atan Karamanlı milli sporcu Mehmet Serçeli, İstanbul’da kampa giren Judo Genç Milli Takımıyla birlikte Avrupa Kupası’nda ülkemizi ve ilimizi temsil etmeye hazırlanıyor. 5 Temmuz tarihinde İstanbul’da başlayan kamp sürecinde 30 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında Romanya’da düzenlenecek Avrupa Kupası için hazırlanan Serçeli, sponsor bulamadığı içinde birçok turnuvaya kendi imkanlarıyla hazırlanıyor.

En son Türkiye Judo Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen Judo Genç Milli Takımı seçmelerinde 60 kiloda mücadele eden Serçeli, gümüş madalyanın sahibi olarak milli takım kadrosundaki yerini almıştı.

“KENDİ İMKÂNLARIMLA BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUM”

İl ve yurt dışındaki katıldığı birçok turnuvaya sponsor bulamadığı için babasıyla beraber boyacılık yaparak elde ettiği paralarla gittiğini ifade eden Mehmet Serçeli, “Ay-Yıldızlı forma ile birlikte ülkemizi ve Karaman’ımızı temsil edeceğim için çok heyecanlıyım. Şu anda İstanbul’da 25 gün sürecek olan milli takım kampında arkadaşlarımla beraber Romanya’da düzenlenecek olan Avrupa Kupası için hazırlanıyoruz. Ülkemizi, ülkemize yakışır şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Kupaya tüm gücümle hazırlanıyorum, umarım Romanya’dan güzel başarılarla dönerim. Birçok turnuvaya katıldım belli başlı dereceler elde ederek Karaman’ımızı temsil ettim. Ama maalesef bu turnuva süreçlerine hazırlanmak benim için kolay olmadı. Henüz bir sponsor bulamadığım için hem antrenman yapmak hem de turnuvalara katılmak için para kazanmak zorundayım.  30 Temmuz tarihinde beni bekleyen bir Avrupa Kupası var Karamanlı hemşehrilerimden destek bekliyorum” şeklinde konuştu.