PTT 1. Lig’in 8. haftasında Şanlıurfaspor, kendi evinde Manisaspor’u 1-0 mağlup etti.

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Manisapor maçında takımın seyirciye kavuşma stresi yaşadığını kaydetti. Yaşanan strese rağmen takımın iyi mücadele ettiğini belirten Arslan, “Haftalardır deplasman mücadelesi veriyorduk. Çok zorlu bir periyottu. Bu süreci taraftarımıza ve sahamıza kavuştuğumuz bu haftaya kadar çok iyi atlatmıştık. Bu güzel sonuçların burada devamının olması önemliydi. Bunun için çok uğraşmamız gerekiyordu. Maçın stresi o yüzden çok yüksekti ki orada topladığımız puanlar, yaptığımız mücadelelerin burada taçlanması gerekiyordu. Çocuklar bence maça çok iyi başladı, istekli başladı, önde basarak başladı pozisyon da buldu. Klasik PTT liginin iyi mücadeleli bir maçı oldu. kazandığımız için tabii ki mutluyum. Seri bir galibiyete ihtiyacımız vardı, seri galibiyette geldi” dedi.

Taraftarın passolig sorununu deplasmanda oynanacak Samsunspor ve sonraki milli maç arasında çözmesi gerektiğini belirten Arslan, ilk yarıda hedefin 26 puan ve üstüne ulaşmak olduğunu kaydetti.

Hedeflenen puanları toplamakta ise taraftara ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Arslan, şöyle devam etti;

“Taraftarımız itici güç. Taraftarı da arkamıza aldığımız zaman ilk yarı hedeflediğimiz puanlara ulaşırız. Bunu başarırsak, ikinci yarıda ‘bir yarış varsa, biz de bu yarışa giriyoruz’ deme şansımız olur. 26 puanı ilk yarı için baraj olarak görüyorum. 26 puanın üstüne aldığımız her puan bizi potanın direkt içerisine sokar. Şuan 2 puan bandın üstüne çıktık. Çok önemli. Kazanılan her maç, bu 26 puana daha da yaklaştırıyor.”

MANİSASPOR CEPHESİ

Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın ise oyuncuların iyi mücadele etmesine rağmen mağlubiyet aldıklarını ifade etti. Taşkın, “Oyuncuların göstermiş olduğu karakterli mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Belki Manisaspor ligin dibinde gözükebilir ama bundan sonraki süreçte daha canlı daha istekli, ne yaptığını bilen bir Manisaspor olacak. En azından bir puanla ayrılmamız gerekiyordu. Şanlıurfaspor’u da tebrik ediyorum ama kendi kalemize attığımız bir golle mağlup ayrıldık. Tabii üzgünüz ama rakibimizi tebrik ederiz” dedi.