22. Dünya Karate Şampiyonası’nda bayanlar kumite 50 kiloda Serap Özçelik, Almanya adına yarışan Duygu Buğur’u 6-1 yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

Almanya’nın Bremen kentinde yapılan 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda 50 kiloda mücadele eden Serap Özçelik, finalde Almanya adına yarışan Türk kökenli Duygu Buğur ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında üstün bir performans sergileyen Özçelik, maçı 6-1 kazanarak altın madalya kazandı.

Şampiyonada ilk turu maç yapmadan geçen Özçelik, ikinci turda, Rus rakibi Ekatarina Rozhok’u, 3. turda İspanyol Rocio Estepa’yı, 4. turda Avusturyalı sporcu Bettina Plank’ı, yarı finalde de Endonozyalı Sukatendel Surinita Sari’yı mağlup ederek adını finale yazdırmıştı.

BAKAN KILIÇ’TAN TEBRİK

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonluğu unvanını elde eden milli karateci Serap Özçelik için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Çağatay Kılıç tebrik mesajında, “Almanya’da düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda mücadele ettiği müsabakalardan tarihi bir başarıya imza atarak ayrılan Serap Özçelik, Dünya Şampiyonu oldu. Hiç şüphesiz ki hepimize haklı bir onur ve ortak bir sevinç yaşatan Özçelik ile bu başarıda emeği geçen herkesi yürekten tebrik ederim” dedi.