Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, Kadınlar Türkiye Kupası grup eleme maçlarını izlemek için geldiği Yalova’da önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda elde ettiği dördüncülüğün önemli olduğunu dile getiren TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat Sonat, Euroleague’de yer alan Türk takımlarının Final-Eight’te yer alacağına inandığını söyledi. Türkiye Bayan Milli Takımı’nın elde ettiği başarılar hakkında açıklamada bulunan Sonat, ”Dördüncü olmamız aslında çok büyük bir başarı. İlk defa katılmamız ve daha önceki Avrupa Şampiyonası’nda almış olduğumuz dereceyle buraya katılmayı hak ettik; ev sahibi olarak değil. Önemli bir başarı elde ettiler. 2006 senesinde FIBA sıralamasında yanılmıyorsam 39. sıradaydık ve 11 puanımız vardı. Şu anda FIBA dünya sıralamasında 11. sırada ve 254 puanla bulunuyoruz. Bu, 2006 yılından bu yana yapmış olduğumuz sıçramanın somut göstergesidir. Bugüne kadar çok istikrarlı bir şekilde geldik. Önemli olan bundan sonra da aynı istikrarla devam edebilmek. Bu işler o kadar kolay değil elbette. Jenerasyonlar değişecek. İnişler ve çıkışlar olacak. Ama yapılanmalar çok daha önceye dayanıyor. Aynı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Türk takımlarının Euroleague’deki şansının sorulması üzerine Sonat, ”Her sene biz kanacağız diye bir kaide yok. Ama Final-Eight’te mutlaka takımlarımız olacaktır. Orada olmak için hepsinin şansı var” dedi.