Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, halen Yargıtay aşamasında bulunan Trabzonspor Genel Kurul kararıyla ilgili olarak Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimine destek çıktı.

Belediye Başkanı olmadan önce avukat olarak davayı mahkemede savunduğunu hatırlatan Başkan Genç, Başkan Hacıosmanoğlu’na şahsen şike sürecinin üzerine gittiği için destek verdiğini belirterek şehir olarak bu mücadeleye herkesin destek vermesini istedi.

Başkan Hacıosmanoğlu’nun genel kurulda seçilmesini birinci nedeni şike süreci olduğunu belirten Başkan Genç, “ ’Trabzonspor Genel Kurulu’nun iradesi şeklen hukuka aykırıdır’ diye dava açıldı. Dava Yargıtay aşamasında. Bu dava aktif olarak benim bizzat takip ettiğim bir davaydı. Ceza davasını İstanbul’da başka bir arkadaşımız takip ediyordu, hukuk davasını Trabzon’dan biz takip ediyorduk. Olaya ben şöyle bakıyorum. Bir başkan 6 aylığına seçilmiş ise o kongre 6 aylık denilir ve delegeden ona göre oy verilmesi istenilir. Bu başkanın görev süresi ne kadar ?; 2,5 yıl. 2,5 yıllığına seçilmiş. Efendim bu hukuk şekildir vs. bunlara sıkıştırarak bu psikolojiyi hep günden olarak oluşturduk. Buna gerek yok. Zaten İbrahim bey 2 şeyden dolayı seçildi. Birinci seçim gerekçesi şikedir. Ben onun için başkana destek verdim. İkincisi ondan sonraki kısmıdır, iyi futbol oynatan bir takım oluşturup iyi futbol derken şampiyonluğa oynatan bir takım oluşturmak. Kimse bu yönetime ve bu başkanına gelip 1 yıl sonra 2 yıl sonra kesin şampiyon yapacak diye oy vermedi. O zamanın atmosferi gereği şikeye kararlı bir mücadele yapabilsin diye oy verdi. O mücadelesi de devam ediyor daha işleri bitmedi. Zaten o mücadele sonucunda başarılı ola massa bu seçilme gerekçesi de bir anlamda ortadan kalkacak. Onun için bu mücadelesini şehir olarak desteklememiz lazım. Artısı, eksisi olur, hepsi olabilir. Neticede daha önce dönemdeki başkanların yaptığı gibi. Ben olaya bütün olarak bakıyorum” dedi.

SADRİ ŞENER’E TEŞEKKÜR

Trabzonspor eski kulüp başkanı Sadri Şener’in helal bir şampiyonluk getirdiğini de kaydeden Başkan Genç, “Sadri beye bu konuda her zamanki gibi teşekkür ediyorum. Şikeye bulaştırmadan helal bir şampiyonluk getirdi bize. Onun kupasını biz almaya çalışıyoruz. Ardından aynı şekilde bu mücadeleyi yürüten bir kulüp başkanı var yönetimi var. Onlara da destek olmamız lazım. Zaten başaramazsa vakti geldiğinde genel kurul cevabı verir kararı verir. Hep şunu söyledim. Belki siyaseten güçlü, belki lobide güçlü belki parada güçlü, belki basında güçlü bir Fenerbahçe var mücadele ettiğimiz. Ama haklı olan bir Trabzonspor var. UEFA’da Türk mahkemelerinde Türk soptif yargısında dahi disiplin kurulunda hüküm giydiler mahkum olan bir Fenerbahçe var. Ama birlik ve beraberlikle beraber bu süreci yöneten bir Fenerbahçe camiası var. Bu tarafta da haklı tertemiz bir şampiyonluk alan ama birlikteliği gösteremeyen bir Trabzonspor var. Sorunumuz budur. Bunu yapabildiğimiz zaman Trabzon dinamikleri her zaman ses çıkartır. Bize her Trabzon lafı boş bir laf değil. Trabzon’un Ankara’daki bürokrasisi de, siyaseti de Trabzon kökenleri de iş dünyası da bu komsepti sağlayamadık. Bunu yapabilsek bu hakkı çoktan teslim alırız” ifadelerini kullandı.