Karamanoğlu Mehmet Bey 15 Temmuz Konferans Salonu'nda düzenlenen konferans programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Program İmam-ı Azam İmam Hatip'i Mehmet Şimşek'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Karaman ÖNDER İl Başkanı Mehmet Sarı; " Vefatının 100. yılında Abdülhamid Han'ı saygıyla rahmetle ve minnetle anıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz bu anlamlı programa katkılarından dolayı Karaman Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan'a çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Açılış konuşmasının ardından usta Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, Osmanlı Devleti, Osmanlı padişahları ve Sultan Abdülhamid Han hakkında önemli bilgiler verdi. Güncel konulara da değinen Bahadıroğlu; " Tüm dünyanın gözü tarih boyunca yaşadığımız bu topraklar üzerinde olmuştur. Sakarya'da, Çanakkale'de, 15 Temmuz'da olduğu gibi birbirimize kenetlendiğimiz gibi her daim birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Allah yüce Türk Milleti'ne mazluma sahip çıkmaz, zulmü durdurma ve İslam Sancağı'nı ayakta tutma görevini bahşetmiştir. Milli ve manevi değerlerimizden uzaklaşmamalıyız. Dünyada zulmü durduracak bizden başka bir millet kalmamıştır." dedi.

Yaklaşık iki saat süren programı salonu dolduran yüzlerce vatandaş ilgili ile takip etti. Program günün anısına hediye takdimi ve tarihçi Yavuz Bahadıroğlu'nun, okurların kitaplarını imzalamasıyla son buldu.