24 Şubat tarihinde Yunus Emre Ortaokulunda düzenlenen söyleyiş programına katılan Abdullah Harmancı, öğrencilerle bir araya geldi. Harmancı burada, Türk öyküsünün gelişimi ve değişimi üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Programın sonunda meraklı öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Harmancı, tecrübelerini aktardı. Harmancı ayrıca ‘Bilgenin Gölgesi’ adlı eserini öğrenciler için imzaladı.

Abdullah Harmancı 1974 yılında Konya'da dünyaya gelmiştir. Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuştur. 

2006 yılında mezun olduğu üniversitede yüksek lisans, 2010 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. 2015 yılında  Yazının Yükü / Nuri Pakdil’in “Edebiyat” Dergisi Üzerine Bir İnceleme başlıklı çalışmasıyla doçent unvanını almıştır. Öyküleri ve öykü yazıları çeşitli dergilerde yayımlanmıştır. 2007 yılında neşredilen Yerlere Göklere adlı eseriyle Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın öykücüsü seçilmiştir. Yazar, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde görev yapmaktadır.