AK Parti Karaman İl Başkanlığı tarafından Genişletilmiş İl Danışma Meclisi AK Parti MKYK üyesi Halise Çiftçi’nin katılımları ile Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Danışma meclisi toplantılarının şehri ve ülkeyi mamur kılmak için önemli ve kritik toplantılar olduğunu dile getiren Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, "Bu toplantılar öncelikle teşkilat mensuplarımızın bir araya gelmesine vesile olması bakımından büyük ehemmiyet taşır. AK Parti mensupları kendilerini ülkeye hizmete adamış büyük bir ailenin fertleridirler. Bir araya geldiğimizde gündemimiz daima Türkiye'dir, Türkiye'nin meseleleridir, milletimizin istikbalidir. Bizim önceliğimiz milletimizin mutluluğu, ülkemizin istikrarı, adımlarımızın devamlılığıdır” ifadelerini kullandı.

2023 senesinin çok önemli bir seçim yıkı olduğunu vurgulayan Başkan Çağlayan, “2023 Seçimi 100 yıllık bir seçim olacaktır. Seçimi kazanan 100 yılı kazanacak, kaybeden ise belini doğrultamayacak. İşte bu yüzden 2023 Seçimi bir beka meselesidir. Bizler de 2023’e giderken Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla tüm teşkilatlarımızı kapı kapı gezip her seçmene politikalarımızı bıkmadan, usanmadan anlatacağız. Çünkü 2023’ü kaybetme lüksümüz yok” ifadelerini kullandı.

İşimiz vaktimizdem çok diyen Başkan Çağlayan, “100 yılda yapılacak işi 20 yıl gibi bir süreye sığdırdık. Bu süreçte terör belasını bitirme noktasına geldik. Değil yurt içinde yurt dışında bile eğlem yapamaz noktaya geldiler. Adeta inlerine girdik”dedi

Sınır ötesi harekatı dünyada sadece birkaç ülkenin yapabildiğini söyleyen Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, “Biz Libyada harekat düzenleyip operasyon yaparak kurulan oyunu bozduk. Bize oyun kuranlar şuan bizimle ilişki kurma yarışına girdiler. Rusya-Ukrayna arasında ki savaşın sonlandırılma ümidi Türkiyemizden bekleniyor. Biz artık bölgesel değil küresel bir güç haline geldik. Cumhurbaşkanımızı dünya ayakta alkışlıyor. İşte tam bu noktada ülkemiz üzerinde büyük bir çalışma yapılacak ve bizim kaybetmemiz için uğraşacaklar. Bizler de 2023’e girerken bugüne kadar yaptığımız mücadelenin en büyüğünü yapmak zorundayız. Bu davaya gönül veren herkesi seferber etmek zorundayız. Çalmadık kapı, sıkmadık el, almadık gönül bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Teşkilatın aile demek olduğunu söyleyen Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, “ Teşkilat demek kardeşlik demek bu inancın üzerine hep birlikte çalışacağız. Buradan ben çalışmalarından dolayı İl Başkanımız Abidin Çağlayan’a, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanlarımıza, Tüm İlçe başkanlarımız ve yönetimlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, “Karşımızda siyaha beyaz diyen ne dediği belli olmayan istikrarsız bir muhalefet var. Amaçları sadece iktidarı devirmek. Ülke yönetmeleri bu şekilde mümkün değil. Bizim Cumhurbaşkanımız bir dünya lideridir. Bizler Cumhurbaşkanımızın önüne-arkasına, sağına-soluna sımsıkı saf olup siper olacağız” dedi.

Şuan ki krizin küresel bir kriz olduğunu ifade eden Milletvekili Dr. Recep Şeker, “Bu krizi ne Ak Parti yaptı nede Cumhurbaşkanımız Erdoğan fakat bu uluslararası krizi en iyi yönetebilen yine Türkiye yine Cumhurbaşkanımız. Şuan kriz var diye yaygara kopara muhalefet geçen dönemde bizi patates-soğanla altetmeye çalışmışlardı şimdide domate-biberle altetmeye çalışıyorlar. Bir tane yapıcı projelerini duydunuz mu? Kriz oluşturan biz değiliz fakat çözebilecek olan yine bizleriz. Başka çaresi yok! Öbürleri anca lafını yapar” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisine misafir olarak katılan AK Parti MKYK üyesi Halise Çİftçi, “Bu dava haktır, hak olan davada zafer muhakkaktır! İnandık hakka, güvendik halka! Gayret kardeşlerim, sabır kardeşlerim, mücadeleden milim sapmadan devam kardeşlerim. Sonuna kadar mücadeleye devam kardeşlerim” ifadelerini kullandı