Karaman’ın tanınan simalarından eski ismiyle Muttalip Yıldırım, farkındalık oluşturmak için ismini değiştirdi. Dedesi tarafından isminin Muttalip konulduğunu dile getiren Yıldırım, isminin kültür ve dinle karıştırıldığını, isminin de pek çok bir manasının olmadığını ayrıca Türki Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de yaptığı operasyonlara karşı Arap birliğinin Türklere faşist ve işgalci terimlerini kullanmasını rahatsız olduğunu gerekçe görerek ismini “Alptekin” olarak değiştirdi.

Arapların birliğinin devletimize karşı düşmanlığını kamuoyuyla paylaşmak ve farkındalık oluşturmak isteyen Yıldırım, geleneği de bozmayarak yakın çevresindekilerle Truva Park Sosyal Tesisleri’nde yemekli toplantıda buluştu. Burada yeni ismini arkadaşlarına ilan eden Yıldırım, isminin değişmesinin hikâyesini de anlattı.

İsminin değiştirilmesindeki geçen süreci arkadaşlarına anlatan Yıldırım, toplantıda konuşma yaptı.

Konuşmasına, toplantıya gelenleri selamlayarak başlayan Yıldırım: “Dedem tarafından konulan Muttalip isminin manasının kültür ve dinle karıştırıldığını hayatım boyunca hep yaşamıştım.  Ama öyle bir an geldi ki 2019 yılında dünyada olan küresel hadiseler, Suriye ile başımıza gelen ve 2011 yılında başlayan bir süreçte Türk ordusu Musul’a giriyor ve hemen Arap birliği toplanıyor Türkiye faşist, işgalci diyerek bizim karşımızda duruyorlar. Kıbrıs’ta karşımızdalar, Azerbaycan’da karşımızdalar bunlar en son bardağı taşıran damla oldu.  Arkadaş grubumu toplayarak dedim ki arkadaşlar sizlere ben bir şey diyeceğim, ben bu Arap ismini değiştireceğim dedim. Tabi hepsi bunu dile getirince şok oldu. Ya nasıl olacak sen bu yaşa kadar bu ismi kullandın dediler. Biz bunu kendi aramızda tartıştık. Tabi burada aramızda dini açıdan bilge emekli vaizimiz Sezai Hocama danıştık. Sezai hocamda çok makul bir şekilde ismin bir belirleyiciliğinin olmadığını, dinde de herhangi bir sakınca olmadığını sonra değiştirebileceğini ifade etti.  Ve arkadaşlar arasında bu kabul gördü. Daha isim ne olacak diye arkadaşlarla tartışmaya başladık. 22 tane isim WhatsApp grubumuzda tartışıldı. Bunların içerisinden iki tane isim öne çıktı. Bunlardan birisi Sultan Baybars biride Alptekin’di. Alptekin ismi yaptığımız gizli açık oylamalarda, kamuoyu araştırmalarında öne çıktı. Bunun sonucunda arkadaşların büyük bir çoğunluğuyla Alptekin ismine karar verdik.

2019 yılında mahkemeye müracaat ettik. Dilekçemiz de açıkça yazdık, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’ye yaptığı operasyonlarda Arap birliklerinin bölücü örgütlerin ağzıyla onları destekleyici beyanlarda bulunduğunu yazdık. Netice itibariyle bu süreç içerisinde avukat arkadaşlarımızda yer aldı. Mahkeme süreci aşağı yukarı 6 ay sürdü. Mahkemenin bitimi, kararın bize tebliği, sonra gazete ilan.

Mahkeme Mart ayında mahkeme isim değişikliğine. İsim değişikliği toyunu hemen yapacaktık ancak araya pandemi girdi. Öyle olunca bugün, yarın hep erteledik. Mestan hocayla beraber bu organizasyonu tertipledik. Bende çok mutluyum, çok sevdiğim arkadaşlarımın beni yalnız bırakmaması beni mutlu etti, ismin hikâyesi de böyle oldu” dedi.

Samimi ortamda geçen program, ad günü vesilesiyle verilen yemek ve ikramların ardından çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla son buldu.