Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan söyleşi Topluluk Başkanı Dicle Karter’in açılış konuşması ile devam etti. Açılış konuşmasının ardından iş kadını ve siyasetçi kimliği ile tanınan Aylin Nazlıaka’nın, ‘kadın, yaşam, özgürlük’ başlıkları altında gerçekleştirdiği söyleşiye geçildi.  

Nazlıaka, 8 Mart Kadınlar Günü’nün aslında bir anma ve anlama günü olduğunu ifade ederek, “8 Mart, kadınlarımızı güçlendiremediğimiz, eşitlikleri savunmadığımız sürece ülkemizde kadına yönelik acı hikâyelerin her zaman olacağını anlama günüdür. 8 Mart aynı zamanda kadının Cumhuriyet'in kuruluş tarihindeki değerini anlama günüdür.” dedi.

Kadının; eğitimde, siyasette, karar verme mekanizmalarında erkeklerle aynı kalitede değer görmesi gerektiğini vurgulayan Nazlıaka, “İş sahasında hizmet ve tarım alanlarında çoğunluğu bulunan kadının girişimcilikte de aynı düzeyi sağlaması gerekiyor. Toplumda kadına desteğin çok zayıf olması istihdamın erkek üzerine çekilmesine bir nedendir. Bunun yerine kadına destek olarak ve üst düzey görevlerde kadınlara yer verilerek mevcut refah düzeyinin üzerine çıkmamız sağlanabilir.” dedi.

Nazlıaka konuşmasının son bölümünde öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Kadınlar olarak rol modeller öne çıkarmalıyız. Meslek sahibi olmak, ekonomik özgürlüğümüzü ele almak, kendi ayaklarımızın üzerinde durmak ve daha güçlü bir Türkiye yaratmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Söyleşi, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver'in Nazlıaka'ya plaket vermesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.