Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla yayınladıkları mesajda;

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. Yüzyıllarca kendi kabuğunda yaşamak zorunda bırakılan kadının, toplumsal hayata entegrasyonu ile birlikte milletler, yeni bir kimlik kazanmış, dünya nezdinde kadına verilen değer ölçüsünde statüye sahip olmuştur.

'Bir toplumu oluşturan iki cinsten yalnız birinin çağdaş gerekleri kazanması ile yetinilirse, o toplumun yarıdan fazlası güçsüz kalmış olur' sözleriyle ufkumuza yön veren  Atatürk'ün önderliğinde yapılan devrimler neticesinde Anadolu toprakları tekrar canlanmış, yeniden doğuşun sembolü olmayı başarmıştır.

Kadınlarımız aile kurumunun temel taşı, milletimizin baş tacıdır. Fedakârlığı, sevecenliği, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanlarında etkin bir şekilde görmek bizleri sevindirmektedir. Tarihimizde de Türk Kadının özverisi, fedakarlığı ve kahramanlığı ile tüm ülkelerin kadınlarına örnek olmuştur. Ülkemizin kalkınma ve gelişmesinde kadınlarımız, askerlikten sağlığa, eğitimden tarıma kadar, pek çok alanda önemli hizmetler sunmuşlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm kadınlarımızın, kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığının ve bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanması için özel bir gün olan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlar, sevgi ve saygılarımızı sunarız.” ifadelerine yer verdiler.