Sağlık Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu risk haritasında kırmızı kategoride yer alan Karaman’da bu hafta sonundan itibaren iki günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Karaman Valiliği dün yayınladığı Karaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 24 numaralı kararıyla birlikte Cumartesi ve Pazar günleri uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında bitkisel ürünlerin sulanması, gübrelenmesi, işlenmesi, budanması, ilaçlanması ve hasadının yapılması amacıyla şehir merkezinden tarla, bağ ve bahçelere gidecek olan vatandaşların, çiftçilik belgesinin olması takdirinde ikametlerinde en geç saat: 09.00’da ayrılmak şartıyla muaf tutulacakları açıklanmıştı.

Bugün sabah saatlerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla birlikte 12.02.2021 tarihli ve 05 sayılı kararın yürürlükten kaldırılmış olmasıyla beraber tüm ÇKS izin belgelerinin iptal olduğunu ve yeni alınacak izin belgesi ile sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak tarımsal faaliyet ve hayvancılık üreticilerin tarımsal faaliyet belgelerini il müdürlüğüne getirmeleri duyurulmuştu. Yapılan açıklamadan sonra İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne akın eden üreticiler kurum binasının önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Personel sayısının yeterli olmadığı için uzun kuyruklar oluştuğunu ve başvuru süresinin kısıtlı olmasından dolayı mağdur olduklarını belirten üreticiler yetkililerden bu konuya hassaslık göstermelerini istediler.