10 Kasım 2020 Salı günü Cumhuriyet Parkında Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan anma programı saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasıyla sona erdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde Karaman Güzel Sanatlar Lisesi’nde devam eden anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başladı.

Kurtuluş savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün hayatından kesitler sunulduğu program, şiirlerin okunması ve öğrenciler tarafından Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesiyle sona erdi.

Programın sonunda okul öğrencilerine katkıları nedeniyle teşekkür eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, ziyaret ettiği sanat atölyesinde resim yapan öğrencilerin çalışmalarını bir süre yerinde takip ederek öğrencilere okul hayatlarında başarılar diledi.

10 Kasım Atatürk’ün anma programına Vali Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Adli Yardı İlk Drece Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.