15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. Yılında Cihannüma Karaman İl Temsilcisi Cahit Suci yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Hazreti Ömer’in 638 yılında fethettiği Kudüs tam 460 yıl Müslümanların hâkimiyetinde kaldıktan sonra 1099 yılında haçlı işgaline uğradı. Tarihçiler işgal sırasında yetmiş bin Müslümanın öldürüldüğünü yazmaktadırlar. O gün Kudüs sokaklarında topuk boyu Müslüman kanının aktığı ifade edilmektedir. 15 Temmuz hain darbe girişiminin Kudüs ile ne ilgisi var diyebilirsiniz elbette. Şu ilgisi var. Haçlıların Kudüs’ü işgal tarihi 15 Temmuz 1099’dur. Hain darbe girişiminin tarihi de 15 Temmuz 2016’dır. Hain darbe girişimi için seçilen tarihin 15 Temmuz olması elbette ki tesadüfi bir durum değildir.

İsra ve Mir’aç şehri olan Kudüs yeryüzünün göklere açılan kapısıdır. Müslümanların kutsal bir şehridir. Bu sebeple haçlıların işgal ettiği 15 Temmuz tarihi onlar için önemli ve anlamlıdır. Böyle bir tarihte İstanbul’a saldırmaları, böyle bir tarihte millet iradesinin tecelli ettiği yere yani TBMM’ye saldırmaları, böyle bir tarihte ülkenin sokaklarında doğrudan halka saldırmaları elbette boşuna değildir. Anlamsız değildir.

Nasıl ki ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Kudüs’e peygamber efendimiz ‘gidin’ dediyse İstanbul içinde İstanbul’u fetheden komutanı ve askerlerini övmüştür.  Müslümanlar açısından anlamlandırmıştır.

İçimizden devşirdikleri, beyinlerini ve ruhlarını satmış haçlı artıklarının 15 Temmuz’da giriştikleri hain saldırı İstanbul’u ve Türkiye’yi düşürmeye yöneliktir. 15 Temmuz darbesi sinsice ve haince planlanmıştır. ABD başta olmak üzere batı başkentleri bu hainliğin arka plan planlayıcılarıdır ve hepsinin haberi vardır. Onlar darbenin başarılı olacağını hesap ettiklerinden o gece ve sonrasındaki şaşkınlıkları bu yüzdendir. Eğer başarılı olsalardı tıpkı Kudüs’te yaptıkları gibi bir katliam yapacak ve çok sayıda Müslümanı katledeceklerdi.

O gece aziz milletimizin firaseti bu haçlı artıklarına ve arkasındaki efendilerine fırsat vermemiştir. Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi göğsünü siper etmiş ve üzerine sürülen tankları ezmiş geçmiştir. İkinci bir ‘Çanakkale Geçilmez’ demiştir.

Hain darbe girişimi üzerinden tam 5 yıl geçti. Nasıl ki Çanakkale’yi unutmadık 15 Temmuz’u da unutmayacağız. 15 Temmuz yeni bir diriliştir. İstanbul’un ve Anadolu’nun İslam yurdu olduğunun yeniden tescilidir. Dün olduğu gibi bugün de ve yarın da İstanbul’u ve Anadolu’yu canımız pahasına koruyacağız. Fatih’in emanetine sonsuza kadar sahip çıkacağız.

15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kayıp eden şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Gazilerimizi hürmet ve muhabbetle anıyorum.

Aziz milletimizin bir diriliş destanı olan 15 Temmuz’u unutmayacak ve unutturmayacağız. Kudüs’e de  İstanbul’a da her daim sahip çıkacağız. 2023Te de, 2053’te de, 2071’de de 3071’de de buradayız. Canına susayanlara hatırlatırız. Şunu herkes bilsin ki Türkiye geçilmez."