Karaman’ın Mansurdede Mahallesi'nde eski bir evde kirada oturan Yaren Demir (39), zihinsel engelli eşi Recep Demir (41), doğuştan şeker hastası 9 yaşındaki oğlu Mustafa ve gözlerinden ve kulaklarından rahatsız olan 7 yaşındaki oğlu Mertcan ile çaresizce yardım bekliyor.

Çok zor şartlar altında eşi ve çocuklarına bakmaya çalıştığını aktaran Demir, "Eşim çocukken geçirdiği hastalıktan dolayı zihinsel engelli. Ayrıca darptan dolayı kulak zarlarında zedelenme var. Ameliyat edilmesi lazım. Büyük oğlum doğuştan şeker hastası. Küçük oğlum'da erken dünyaya geldi. Doğumda göz damarlarında hasar oluşmuş. Devamlı olarak gözlük değiştiriyoruz. Kulaklarında sorun var. Evde sağlam tek ben vardım. Şimdi ben de bel fıtığı oldum." dedi.

Üç ayda bir aldığı 2 bin lira bakım parasıyla eşi ve çocuklarına bakmakta güçlük çektiğini belirten Demir, şöyle konuştu:

"Devletten aldığım bakım parasının bin lirası kiraya gidiyor. Eşimi ve çocuklarımı bırakıp işe gidemiyorum. Evde el işi bebek ve oyuncaklar yaparak gelir elde etmeye çalışıyorum. Şimdi bel fıtığı olduğum için onu da fazla yapamaz oldum. Bu tek katlı eski evde kirası ucuz olduğu için oturuyoruz. O da harap, yıkılmak üzere. Küçük oğlumun gözlüklerini devlet karşılamıyor. Çünkü 2 ayda bir gözlük değiştiriyoruz. Eşimin kulaklarından ameliyat olması lazım. Büyük oğluma her şeyi yediremiyorum. Şekerini dengede tutmak için iyi beslenmek zorunda. Devletimizden Allah razı olsun. Bakım parası almasak tamamen açıktayız. Daha iyi bir evde oturmak ve çocuklarımın tedavisi için yektili ve hayırseverlerden yardım bekliyorum."

Oturdukları evin eski olmasından dolayı farelerin evde cirit attığını da sözlerine ekleyen Demir, “Çocuklarımın ve eşimin sağlığı tehlikede. Herkes uyuduktan sonra yada evde kimse yokken fare avına çıkıyorum. Hatta ben hastaneye gittiğimde eşim evde tek başına uyurken elini fare ısırmış. Çocuklarımın ve eşimin sağlığından endişe ediyorum.” şeklinde sözlerini sona erdirdi.

İletişim: 0543 370 9239

Adres: Mansurdede Mahallesi, 85.Sokak