Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimiz ile birlikte yeni bir hicri yıla ve mübarek Muharrem ayına ulaşmanın mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Hicri yeni yılın bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini Yüce Allah (C.C)’tan niyaz ediyorum.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicri yılbaşı Hicri Takvimin başlangıcıdır. Takvimin ilk ayı ise Aşure ayı olarak da bilinen mübarek Muharrem ayıdır.

İslâm tarihinin dönüm noktalarından olan Hicret; Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in ve Ashab-ı Kiramı’nın Mekke’den Medine’ye yaptıkları zorlu ve ulvî yolculuktur.

Hicret; Allah (C.C)’a ve O’nun elçisi rahmet peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V)’e gönülden bağlılığın bir ifadesi hakka, hakikate, ilme, irfana ve medeniyete yapılan yolculuktur.

Aziz Milletimizin, değerli Karamanlı hemşerilerimizin ve tüm İslam Âleminin hicri yeni yılını ve Muharrem ayını en kalbi duygularımla tebrik eder, ülkemize ve tüm İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini temenni eder, hanelerimize bereket, memleketimize ve tüm insanlığa huzur ve barış, sağlık ve afiyet getirmesini Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ederim. ” dedi.