Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın eğitimi için ülkemizin dört bir yanında fedakârca görev yapan eğitim camiamızın değerli mensupları sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Eğitim, ülkemizin geleceğini şekillendiren en önemli unsur, insana dair yapılacak yatırımların en değerlisidir. Ülkemizin hedeflerini gerçekleştirmede en büyük güç kaynağımız; nitelikli, öz güveni yüksek, millî ve manevi değerlerimizle teçhiz edilmiş nesillerimizdir.

Ülkemizin kalkınarak çağdaş ülkeler düzeyine yükselmesi ve geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz ancak nitelikli bilgi üretimi, nitelikli insan kaynağı ile mümkün bulunmaktadır. Bunun içinde en büyük görev, geleceğimizin mimarı öğretmenlerimize düşmektedir.  

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin, aklın ve bilimin rehberliğinde ve değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde; bilgili, donanımlı, dinamik,  vatanını ve milletini canından çok seven, milli ve manevi değerlerine saygılı birer birey olarak yetiştirmek geleceğimiz için büyük önem arz etmektedir. Bu da öğretmenlerimizin katkıları ile mümkün olacaktır. Sevgili öğretmenlerimiz büyük fedakârlık ve sabırla bu ulvi görevlerini icra etmekte, ailelerinden sonra çocuklarımıza en büyük sevgi ve şefkati göstererek geleceğimize yön vermektedirler.
Milli ve manevi değerlerimiz ile erdemli ve ahlaklı toplum olma yolunda en büyük ışığımız öğretmenlerimiz,  kültür ve medeniyetimizde anne ve babalarımız kadar değerli onlar kadar aziz ve muteberdirler.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, çalışma hayatlarında başarılar diler, ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet dilerim.” Dedi.