Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek 22. Taşeli Kültür Sanat ve Sıla Etkinlikleri ile çeşitli programlara katılmak üzere Karaman’ın Ermenek ilçesine geldi. Burada Bakan Elvan’ı Taşeli halkı sevinçle karşıladı.

Etkinlikler kapsamında Elvan, Lütfi Elvan Meydanında yaptığı konuşmada ilçede devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Taşeli halkına seslenen Elvan, “Sizlere hizmetkar olmaya devam edeceğiz” diyerek, şöyle konuştu;

“Ermenek güçlü Türkiye için İstiklal için tek vatan tek devlet tek bayrak ve tek millet ülküsü için canını feda edecek kardeşlerimden oluşuyor. 10 yıldan beri siyasetin içindeyim. Azımızdan ne çıkmışsa harfiyen bunları yerine getirdik. Hem de fazlasıyla. Belki söz vermiş olduğumuz yatırımların çalışmaların on on beş katını belki daha fazlasını Ermenek için Taşeli bölgesi için yerine getirdik. Bundan sonraki süreçte de sizlere hizmet etmeye, sizlere hizmetkar olmaya devam edeceğiz.

Bugüne kadar neyin sözünü vermişsek fazlasıyla gerçekleştirdik. Ermenek Devlet Hastanesinin bir bölge hastanesi olması talebi vardı. Süratle harekete geçtik. Ermenek’i bir bölge hastanesi konumuna getirdik. Devlet Hastanesine ek olarak bir ek bina yaptık.

TOKİ istediniz konutları yaptık. Talep olursa yine yaparız. Sipas camimizi yaptık. Yine çok sayıda tesisimizin açılışını gerçekleştirdik. Karaman-Bucakkışla- Ermenek yolu 41 kilometresini tamamladık. Kalan 60 kilometrelik kesim var. Kalan kesimin temelini atıyoruz. Ermenek’i kısa sürede Karaman’a ulaştıracağız.

2018 sonu itibariyle ulaşımla ilgili önemli hiçbir sorunumuz kalmayacak. Mut-Ermenek yolunu 2018 yılında tamamıyla bitiriyoruz. Ermenek’ten Mut’a çok kısa sürede ulaşacağız. Ermenek Mut yolu 2018 yılının Yaz aylarında tamamlanarak hizmete açılacak. Ermenek ile Güneyyurt arasındaki yolumuzu genişlettik. Gerçekten güzel bir yol oldu.  Çevre yolu yine muhteşem oldu. Turkuaz gölümüzün kenarındaki mesire alanlarını ve ulaşım alt yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarımız Ermenek Belediyesi tarafından devam ediyor.

Ermenek Kazancı’yı Anamur’a bağlayan yolumuz var. Yol çalışmalarına Anamur tarafından başladık. Şuanda şantiye kuruldu yol çalışmalarına başlandı. Gazipaşa-Kazancı-Göktepe-Sarıveliler-Ermenek hattının projesi tamamlandı. 2018 yılı yatırım programına münferit bir proje olarak alacağız. Süratle bu yolun yapımına başlayacağız.”

“14 TÜNEL HİZMETE GİRECEK”

Bakan Elvan, geçen yıl beş tünelin açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, şunları aktardı;

“Tepebaşı-Güneyyurt çevre yolunu da 2018 yılında yatırım programına alıp çalışmalarına başlayacağız. Ermenek-Sarıveliler-Başyayla-Karaman-Konya bu hattımızı Hadim-Taşkent bu ilçemizi Konya’mızı Karamanımızı Alanya’ya bağlayan yolla ilgili geçen yıl beş tünelin açılışını gerçekleştirdik. Bu yıl 5 tünel daha bitiriyoruz. Tünel sayımız bu yıl sonu itibariyle 10’a çıkacak ve 10 tünel Alanya-Mahmutlar yolunda hizmete girmiş olacak. 4 tünelin daha yapımına başlandı. Toplamda 14 tünel hizmete girecek.”

“BEŞ GÖLET PROJESİNİ TAMAMLADIK”

Elvan, sulama sisteminin önemli bir husus olduğunu dile getirerek, “Bu projeler hayal dahi edilemezdi ama her birini teker teker geçekleştirdik. Biz bunu yapacak güce sahibiz. Yeter ki sizlerin desteği arkamızda olsun. Siz bize destek verin bizde bunun gereğini yapalım. Ermenek’in hangi köyüne giderseniz gidin kapalı şebeke sulama sistemi vardır. Sulama önemli bir husus sadece Taşeli bölgesinde 19 gölet projemiz var. Bunun beşini tamamladık. 4’ünün projesine devam ediliyor.” dedi.