Sınıf öğretmeni Emine Keser bir gün sınıfta çocuklara onları seven ve onların da en sevdikleri arasında yer alan aile büyüklerine sevgilerini anlatan mektuplar, kartlar yazabileceklerini yakın olanları sınıfımıza davet ederek verebileceklerini; uzak olanların ise posta yoluyla gönderebileceklerini söyledi. Bunun üzerine ‘’Sevgi’ üzerine yazılmış güzel sözler araştırıp yazmaları için mektup ve kart yazma kurallarını sınıfta hep beraber tekrar edip sevgi baloncuklarını patlatmadan mektupların içine hep beraber sığdırdılar. Daha sonra sınıfın içinde ‘’ Kâğıt Kıvırma Sanatı’’ ile yapılan çalışmalar çerçevelendikten sonra hediye edilmek üzere hazırlandı. Değerli velilerimizde 22 Şubat 2019’da ‘’ Gönülden Sevgi Günü’’ etkinliğine davet edilen misafirler için ikramlıklar hazırlayarak destek verdiler. Sadece anneler değil babalarda bu güzel güne destek vererek katkı sağladılar. Neler mi yaptılar? Bir gün önce çocuklarla birlikte baskı kalıpları hazırlayarak ‘’ Aile Katılımlı’’ etkinliğe destek verdiler.

 3-D sınıfı öğrencileri de  ‘’Sevgi’’ gününde en sevdiklerimize güzel bir karşılamayla sınıf içinde misafir ederek hediyelerini takdim ettik. Daha sonra bu soğuk günde bizimle oldukları için ruhen sıcak bağın sardığı ama fiziken hissedilen soğun kırılması için onlara tavşankanı çaylarımızdan ve vazgeçilmezimiz olan Türk kahvemizden ikram etmeyi de unutmadık. Şiirler okuduk, şarkılar söyledik beraberce. Barış Manço rüzgârı esti sınıfta ‘’Yaz Dostum, Süper Babaanne, Nane Limon Kabuğu…’’ Ve öğle yemeğini beraber yedikten sonra güne son imzamızı atarak bugünü kalıcı hale getirdik. Sınıf perdelerimize patates, parmak, el baskısı gibi şekillerde baskı çalışmamızı yaptık ve sınıfımıza gurur tablomuzu astık. Bunu yaparken büyüklerimizin yüzlerinin daima gülmesi en değerli anılarımızın arasına adını altın harflerle yazdırdı.

Sınıf öğretmeni Emine Keser bu etkinlik ile hem aile bağlarına bağlılığın önemini vurgulamak hem de gerçek ve çıkarsız sevgiye vurgu yapmak istediğini belirtti.

Okul müdürü Ali Köktaş ve okul müdür yardımcısı Fatih Çetin de çocukların ve büyüklüklerin bu etkinliğe katılmaktan dolaylı çok heyecanlı ve istekli oldukları gözlerindeki ışıkla yüzlerine gülümseme olarak yansıdığını gözlemlediklerini vurguladılar. ‘’Geri dönüşler çok güzel oldu.‘’ diye belirttiler. ‘’Sevgi kazanılan bir gerçektir.’’