Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde yaklaşan 26 Temmuz öncesi farklı adaylar da gündeme gelmeye başlıyor.
Karaman Gündem Gazete ve Sitemizi ziyarete gelen Prof. Dr. İbrahim Yılmaz da adaylığını açıkladı. Yaklaşık yedi yıldır KMÜ’de çalışan ve farklı görevlerde bulunan öğretim üyesi, çalışma arkadaşlarının da teveccühüyle bu onurlu göreve talip olduğunu belirtiyor.
Rektör Adayı olduğunu söyleyen Yılmaz şu açıklamaları yaptı;
“2007 yılında kurulan Üniversitemiz, bir taraftan fiziki gelişimini sürdürmekte, diğer taraftan kurumsal kimliğini oluşturmak için çaba göstermektedir. Üniversitemizin bu duruma gelmesinde büyük katkısı olan herkese teşekkür ederim. 
Üniversitemizi geleceğe taşıyacak bir rektörlük seçimiyle karşı karşıyayız. Hedefimiz; üniversitemizi bulunduğu konumdan çok daha ileriye ulaştırmak, yapılan bilimsel faaliyetleri ile fark edilen, izlenen bir bilim merkezi durumuna getirmektir. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübe, sahip olduğumuz heyecan, hizmet aşkı ve hayallerimizle çok daha iyisini yapacağımıza yürekten inanıyor ve kendimize güveniyoruz. Temel ilkemiz, attığımız her adımı istişare yoluyla atmak, yani üniversitemizi birlikte yönetmektir. Önümüzdeki günlerde geniş katılımı ve istişare mekanizmasını temel alarak yürüteceğimiz seçim çalışmalarında her birinizi ayrı ayrı ziyaret ederek düşüncelerimizi, projelerimizi ve hedeflerimizi paylaşmayı, sizlerin de öneri, eleştiri ve katkılarınızı dinlemeyi planlamaktayız.
Bu vesileyle, bu süreçte aday olan tüm meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Sürecin, üniversitemizin saygıdeğer mensuplarına yakışır bir düzeyde yürütülmesini diler, Üniversitemiz, Şehrimiz ve Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Projelerimiz ve hedeflerimizle ilgili detaylı bilgi ve gelişmeleri www.profdribrahimyilmaz.com sitesinden takip edebilirsiniz.”
Prof.Dr.İbrahim Yılmaz Kimdir?
Prof.Dr.İbrahim Yılmaz 1974 yılında Silifke’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimlerini Silifke’de tamamladı. 1994 yılında İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 1994-1998 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı farklı okullarda öğretmenlik yaptı. 1998 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya bölümünde araştırma görevlisi oldu.
Yüksek Lisans eğitimini 1998 yılında, doktora eğitimini ise 2002 yılında Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. 2005 yılında Doçentlik ünvanını aldı.
2009 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ nde çalışmaya başladı. 2010 yılında Profesörlük ünvanını alan Prof.Dr.İbrahim Yılmaz halen bu üniversitede akademik hayatına devam etmektedir. 
2011 yılında bir yıllığına TUBITAK 2219 programı ile University of Minnesota’da ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalışmalarda bulunan Prof.Dr.İbrahim Yılmaz’ın uluslararası indexlerce taranan dergilerde yayınlanmış 62 adet makalesi, ulusal dergilerde yayınlanmış 2 adet makalesi, uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan 13 adet bildirisi, ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan 22 adet bildirisi bulunmaktadır. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makalelerine yapılan 800’ ün üzerinde atıf yapılmış olup H-indexi 13 tür. Bir tanesi TÜBİTAK projesi olmak üzere çok sayıda projesi ve tez danışmanlıkları vardır.
Prof.Dr.İbrahim Yılmaz, Bölüm Başkanlığı, Enstitü Müdürlüğü, Meslek Yüksekokul Müdürlüğü gibi idari görevlerinin yanında Üniversite Yönetim Kurulu üyeliği, Senato üyeliği, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelikleri, Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurul Üyeliği, Etik Kurul Üyeliği, Yabancı Uyruklu Öğretim Elemanları Çalışma Usul ve Esasları Belirleme Komisyonu Üyeliği gibi birçok kurul üyelikleri de bulunmaktadır.
Prof.Dr.İbrahim Yılmaz, İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.