İşte o yazı;

Karaman İl Jandarma Alay komutanı İlhan Şen Beyefendinin tayini çıkmış. Gidiyormuş…

Gitmeseydi keşke…

O makam hep seviyeli güzel insanların makamı oldu. Her görev yapan komutan gönüller kazandı gitti. Bu bir nöbet. Elbet nöbet süresi dolunca nöbetçi değişecek. Ama Albay Şen gidişi ile burukluğa neden oldu.

Çünkü gülümsemesi vardı. Çünkü görev aşkı ve şevki vardı. Çünkü görev liyakati vardı. Çünkü sosyal uyumu vardı. Çünkü yakaladığı suçluya bile, yaptığı yanlışı fark ettirecek bir yaklaşımı vardı. Çünkü görev yaparken vatandaşa rahatsızlık değil rahatlık sağlayan bir yaklaşımı vardı.

İmkânsızlık kelimesi lügatinde yoktu.

Askeri disiplinin aslında sevgi hoşgörü ve görev bilinci ile nasıl sağlandığının örneği idi.

Suça ve suçluya yeni bir yaklaşım getirdi. Suç işlenmeden önlenmeli, suçlu suçundan mantığı ve aklı ile nadim olmalı idi.

Çağın imkânlarını ve tekniklerini kullanarak görevleri kolaylaştırmayı öğretti.

Bulunduğu ortamlarda hep bir meltem havası oluşturdu. 

Duyunca burukluk hissettik…

Sonra hemen o malum soruyu sorduk. Nereye?

Ve sorumuzun cevabı burukluğumuzu çok hafifletti. Hem Ülkemiz adına, hem de kendileri adına sevindik. Sayılı ve büyük illerimizden birisine gitmesi iyi bir tesellidir. Gittiği şehir büyük bir değer kazanmıştır.

Bir tesellimiz de ordumuzda son yıllardaki harika gelişmeler. Evladımızın askerliği boyunca da gördük ki, öylesine harika babayiğit komutanlar yetişiyor ki… Komutanım derken yüreğimiz kabarıyor, kıvanç doluyor. Gelen Sayın Komutan da görev yerlerinde başarı göstermiş bir Vatan Evladı…

Sayın Komutan Şen: Görev sürenizde bir Karamanlı oldunuz. Gittiğiniz şehirde bir Karamanlımız var. Geride sevgi dağı bırakıyorsunuz. Güzel hizmetlerinize minnettarız.

Yeni görevinizde de bu başarılarınızın katlanarak devam etmesini diliyoruz ve bunun gerçekleşeceğine de inanıyoruz.

Sağlıcakla gidiniz.

Nöbeti devralacak Sayın Komutan Kıdemli Albay İsmail Şahin: Yunus sevgisi, Mevlana hoşgörüsü ve Mehmet Bey Türkçesinin Başkenti olan Karamana hoş geldiniz.

Başarılı ve mutlu bir görev süresi dileriz…