Yayınlanan genelgeyle beraber, kamuda ihtiyacı karşılayacak kadar asgari personelin bulundurulması şartıyla, idari izin verilmesinin ardından vatandaşlar idari izin nedir, kimler idari izinli sorularına yanıt arıyor.

İDARİ İZİN NEDİR?

İdari izin ya da diğer adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da idari izinli sayılmaktadır. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdaresi izin, Bakanlar Kurulu kararı neticesinde çalışma gününün tatil ilan edilmesi demektir. Bu tatil, kanuni tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.

KAMUDA İDARİ İZİN KİMLERİ KAPSIYOR?

İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da idari izinli sayılmaktadır. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdaresi izin, Bakanlar Kurulu kararı neticesinde çalışma gününün tatil ilan edilmesi demektir. Bu tatil, kanuni tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.

KARAMAN’DA BAZI YÖNETİCİLER KEYFİ UYGULAMA MI YAPIYOR?

Gazetemize gelen ihbar üzerine, Karaman’da bazı kurumlarda yöneticiler, e-nabız üzerinden yayınlanan çalışamaz raporuna rağmen raporu tanımadıklarını dile getirerek idari izin hakkı olan çalışanları zorunlu olarak işe geleceklerini söylediler.

Gazete olarak bu uygulamanın yakından takipçisi olup, bu uygulamaya uymayan kurumları isimlerini ise gazetemizin üzerinden açıklayacağız.