Gürbüz, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Evveli Rahmet, Ortası Mağfiret, Sonu İse Cehennemden Kurtuluş Olan Bir Ramazan Ayına Daha Kavuşmanın Huzur Ve Mutluluğunu Yaşamaktayız. 01 Nisan 2022 Cuma Günü Kılacağımız İlk Teravih Namazının Ardından Cumartesi Günü Bu Mübarek Aya Başlamış Olacağız.
Ramazan, Gönüllerin İnşa Edildiği Mübarek Bir Zaman Dilimidir. İbadetlerin En Önemli Özelliklerinden Birisi De Toplumda Gönülleri Bir Araya Getirmesidir. Diyanet İşleri Başkanlığımız, Her Yıl Ramazan Ayında Toplumda Duyarlılık Ve Farkındalık Oluşturmak Amacıyla Hayatımıza Işık Tutan Önemli Bir Konuyu Kamuoyunun Gündemine Taşımakta Olup 2022 Yılı Ramazan Ayının Konusu Da"Ramazan Ve Doğruluk" Olarak Belirlemiştir.
Doğruluk; Kişinin Özüyle Sözünün, Niyetiyle Amellerinin Ahenk İçinde Olması, İmanın Hayata Yansıması, İslam'ın Özü, Müminin Şiarıdır.
Doğruluk, Bireysel Ve Toplumsal Hayatta Güveni Tesis Eder, Ailede Sevgi Ve Saygıyı Kalıcı Kılar. Sosyal Hayatta Birlik Ve Beraberliği Güçlendirir, Ticareti Ve Malı - Mülkü Bereketlendirir. Doğruluğun Zıttı Olan Yalan İse İnsanları Birbirine Düşüren Kötü Bir Haslettir. Fitne Ateşinin Yakılmasına Sebebiyet Verir. Ticaretin Bereketini Götürür. Sevgili Peygamberimiz Bir Hadis-İ Şeriflerinde Şöyle Buyurmaktadır: "Şüphesiz Ki Doğruluk İyiliğe, İyilik De Cennete Götürür. Kişi Doğru Söyleye Söyleye Allah Katında Sıddık Olarak Yazılır. Yalancılık Kötülüğe, Kötülük De Cehenneme Götürür. Kişi Yalan Söyleye Söyleye Allah Katında Yalancı Olarak Yazılır.(Buhari, Edeb, 69; Müslim, Birr, 103)
Doğruluk, Gerçek Hayatta Ne Kadar Önemli, Değerli Ve Gerekli İse Dijital Dünyada, Sanal Âlemde De O Kadar Önemli, Değerli Ve Gereklidir. Maalesef, Yalanın En Çok Ve En Hızlı Yayıldığı Yerlerin Başında Sosyal Mecralar Gelmektedir. Bazı İnsanlar, Sosyal Mecralarda Fitne Çıkarmak İsteyenlerin Söz Ve Görsellerini Sorgusuz Bir Şekilde Kendi Hesaplarından Paylaşmaktadır. Oysaki Duyduğumuz Bir Haberi Araştırmadan Paylaşmak Ve Yalanın Yayılmasına Sebebiyet Vermek Büyük Bir Vebaldir. Ahiret Gününde Söz Ve Davranışlarımızın Tamamından Hesaba Çekileceğimiz Asla Unutulmamalıdır.
Bu Hususta, Hucurat Suresinde Yüce Rabbimiz Şöyle Buyurmaktadır:
"Ey İman Edenler! Size Bir Fasık Bir Haber Getirirse, Bilmeyerek Bir Topluluğa Zarar Verip Yaptığınıza Pişman Olmamak İçin O Haberin Doğruluğunu Araştırın"
(Hucurat Suresi 49/ 6)
Ramazan, Arınma Ayıdır. İbadetler Bizi Günahlarımızdan Temizler. Oruç, Kendisine Riyanın Bulaşmadığı Bir İbadettir. Peygamber Efendimiz, Oruç İbadetini Kalkan Olarak Tavsif Etmişlerdir. Dolayısıyla Oruç Tutarak Kişi Bir Ay Boyunca Kendini Manevi Bir Eğitimden Geçirir Ve Böylece Her Türlü Kötülük Ve Günahtan Arınmış Olur.
Ramazan Kur’an Ayıdır. Kur’an-I Kerim Bu Ayda Nazil Olmuştur. Bu Sebeple, Hem Kur’an-I Kerim’i Okuma Hem De Onun Kutlu Mesajları Üzerinde Düşünme Konusunda Bu Ayda Biraz Daha Hassas Ve Gayretli Olmalıyız.
Ramazan, Hayır Hasenat Ayıdır. Zekat Ve Sadakalarımızla İhtiyaç Sahiplerini Gözetmeliyiz. Ramazan, Yoksulların, Göçmenlerin Ve Kimsesizlerin Her Zamankinden Daha Fazla Hatırlandığı Günlerdir. Bu İtibarla, İhtiyaç Sahibi Kardeşlerimizi Ve Muhacir Olarak Ülkemizde Bulunan Din Kardeşlerimizi De Unutmamalıyız. Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubemiz Ve “Haydi Karaman İyilik Vakti” Projemiz Aracılığıyla Yapacak Olduğunuz Hayırlarınızın İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırılacağından Emin Olmanızı Hatırlatmak İsterim.
2022 Yılı İçin Diyanet İşleri Başkanlığımız Din İşleri Yüksek Kurulunun Tespit Ettiği Sadaka-İ Fıtır Miktarı 40.00 TL’dir. Hiç Şüphesiz Bu Miktar Asgari Olandır, Kişi Maddi Durumu Nispetinde Daha Fazlasını Da Verebilir.
Değerli Kardeşlerim;
Ramazan Ayının En Önemli İbadetlerinden Biri Olan Teravih Namazlarına “Ailece Camideyiz” Düsturuyla Aile Fertlerimizle Katılmaya Gayret Gösterelim. Çocuklarımızı Da Ramazan Ayının Manevi Atmosferinden İstifade Etmelerini Sağlamak Amacıyla Camilerimize Ve Özellikle Teravih Namazlarına Yönlendirelim. Bununla Birlikte Çocuklarımızın, Yaşlarına Uygun Olarak Yapabilecekleri Davranışları Büyükleri Olarak Anlayışla Karşılamayı Da Unutmayalım.
Aziz Milletimizin, Karaman Halkımızın Ve Bütün Din Görevlilerimizin Ramazan Ayını Tebrik Eder, Bu Ayın; Vatanımız, Milletimiz, İslam Alemi Ve Bütün İnsanlık İçin Hayırlara Vesile Olmasını Yüce Allah’tan Niyaz Eder Birlik Ve Beraberliğimizin Daim Olmasını Dilerim.”