Çiftçiler, DSİ Bölge Müdürlüğü önüne akın etti. CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver çiftçilerin yardımına koşarak Devlet Su İşleri ve Valilik yetkilileri ile görüştü. Ünver, vatandaşın sulama sorunun bir an evvel çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Karamanlı köylüler, İbrala barajından sağlanan tarımsal suları kesilince, DSİ Bölge Müdürlüğü önünde toplanarak yetkililerden saatlerce açıklama bekledi. Sudurağı, Yeşildere, Ağılönü ve civar köylerden toplanan vatandaşların yardımına CHP Karaman İl Başkanı Kadir Ergin ve CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver yetişti. Problemin çözümü için DSİ yetkilileri ve Karaman Valisi Fahri Meral ile görüşen Milletvekili Ünver; “Çiftçimizi zor durumda bırakan, sulama hakkını kısıtlayan bu uygulamanın çözümü için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Çiftçinin su problemini çözmek için yetkililerle görüşen CHP’li Ünver sözlerini şu şekilde sürdürdü: “AKP’nin bir yanlışının günahını daha vatandaş çekmiştir. Sulama birliklerinin seçilmiş yönetimlerini kaldırarak atama usulü yönetime onay veren yasaya el kaldıranlar, bugün burada, tarlasına su götüremeyen her çiftçinin ahını almıştır. Sorun çözmek değil, sorun üretmek üzerine izlenen bu yanlış politikadan bir an önce vazgeçilmeli; sulama birlikleri çiftçiye teslim edilmelidir. Çiftçinin halinden çiftçi anlar.”

Tarımsal üretimde Türkiye’de önde gelen illerden olan Karaman’ın ödüllendirilmek yerine, cezalandırıldığını aktaran Ünver; “Böylesine çağ dışı uygulamalarla sadece çiftçimize değil, tüm Karaman halkına zarar veriliyor. Tarlasında olması gereken çiftçi saatlerdir bir açıklama bekliyor ama yetkili bir ağızdan, tatmin edici bir açıklama duyamadı. Mısır’ın suya en çok ihtiyacı olan bir dönemde, hem de tam sulama sezonunu ortasında su kısıtlamasına gidilmesi çiftçimizi mağdur etmektedir. Tüm yetkililerin bu duruma çare üretmesini bekliyoruz. Ben, Karaman’ın seçilmiş Milletvekili olarak, bu olayın takipçisiyim. Gerekli tüm kişi ve kurumlarla görüşüp sorunun çözülmesi hususunda da elimden geleni yapacağım.” diye konuştu.