Karaman’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Türk Kadınlar Birliği Karaman Şubesi tarafından Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtı altına çelenk sunumu yapıldı. Ardından Türk Kadınlar Birliği Karaman Şubesi üyeleri, CHP Kadın Kolları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kent Konseyi’nden destek veren kadınlarla İstiklal Marşı okundu.

Program sonunda konuşma yapan Türk Kadınlar Birliği Karaman Şubesi Başkanı Aynan Çolakoğlu, “Kadınlarımızın her türlü sosyal hak ve hukukları için mücadelemize devam edeceğimize, aydınlık, huzurlu, başarılı ve hak ettiğimiz gibi insanca yaşamaya ve yaşatmaya çalışacağımıza kara vererek programımızı bitirdik.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Türkiye genelinde illerimiz şubeleri tarafından her sene bir ilde kutlama ve toplantı bazında gerçekleştiriliyor. Bizler de Karaman şubesi olarak 2019 yılında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programını Karaman ilimizde planlıyor ve yaklaşık 500-600 kadın dostlarımızı davet etmek istiyoruz. Tek sorunumuz bu konuda gerekli mercilerden, protokol ve kurumlardan destek alma konusunda güvensizlik duygusu yaşamamız.

Bu kanıya İstanbul Sözleşmesi seminerinin uygulamasında söz verip gelmeyen ve desteklediğine inandıklarımız kişileri göremediğimiz için vardık.

Karaman ve insanlık için önemli adımlarda omuz omuza olmayı diliyoruz.” dedi.