New Karaman Otel’de düzenlenen 18’inci Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Av. Oktay Yılmaz’ın karşısına Av. Raşit İşler aday olarak çıktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurul, divanın oluşturulmasıyla devam etti.

Seçim öncesi selamlama konuşması yapan mevcut başkan Av. Oktay Yılmaz, “Türk dilinin başkenti Karaman’ımızın 1989 yılında vilayet olması üzerine 1136 sayılı Avukatlık Kanunu gereğince kurulan baromuz 33 yılını doldurmuş olup, 18’inci genel kurul için toplanmış bulunmaktayız. Genel kurulumuzun 2021 yılında yönetimimize vermiş olduğu görevin 1136 sayılı Avukatlık Kanunu 82’inci maddesinde belirtilen yasal zorunluluk gereğince görev süresinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Karaman Barosu’nun 2022 yılı Olağan Genel Kuruluna hepiniz hoş geldiniz. Genel kurulumuzun meslektaşlarımıza, baromuz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Değerli meslektaşlarım başkan ve yönetim kurulu olarak mesleği, mesleğin sorunlarını ve meslektaşlarımızı esas alarak sizlerin de destekleriyle 10 ay boyunca size hizmet etmeye çalıştık” dedi.

Selamlama konuşmalarının ardından adaylar Karaman Barosu üyelerine hitap ettiler.

SESİN DEĞİL, SÖZÜN GÜCÜNE İNANIYORUM”

Av. Raşit İşler konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sesin değil, sözün gücüne inanıyorum. Sizlerin kıymetli, vaktini almamak için sözlerimi fazla uzatmayacağım. Anayasa Mahkemesi 1988 yılında verdiği bir kararında; "Hukuk Devletinde kişinin korunmasının, toplumda sosyal güvenliğin ve sosyal adaletin sağlanması ile gerçekleşeceğini" ifade etmiştir. Adalet nedir diye sorarsanız, kısaca; hakkı, sahibine teslim etmektir derim. Bir başka ifade ile hakkınız olmayan bir şeyi elde etmeye çalışmamanızdır. Hukukta takdir edersiniz ki, gerekçe çok önemlidir. Bu nedenle olsa gerek ki, mahkeme kararlarının yanında idarenin işlemlerinin dahi gerekçeli olması esastır. Demem o ki; Baro Yönetimini belirleyecek olan oylarınızın gerekçesi sadece ve sadece liyakat olmalıdır. Unutmayalım ki; başımıza iyi de, kötü de gelse bu bizim yaptık ettiklerimizin bir sonucudur.”

“TEK SERMAYESİ AVUKATLIK MESLEĞİ OLAN BİR KİMSEYLE BAŞKANLIK YARIŞINDA OLMAYI ÇOK İSTERDİM”

Yılmaz, ise yaptığı konuşmada, “Gönül isterdi ki baromuzun üyelerinin tamamına yakının genç meslektaşlarımızdan oluştuğu dikkate alındığında, her gün adliye koridorlarında bulunan, meslektaşlarının tamamını tanıyan ve onlarca da tanınan, tek sermayesi avukatlık mesleği olan bir kimseyle başkanlık yarışında olmayı çok isterdim. Karaman 10 bin yıllık tarihinde kadim uygarlıklara beşiklik etmiş güzel bir beldemizdir. Bu topraklarda bir çatı altında toplanan bizler, böyle bir ortamda yaşamaktan mutluyuz ve kendimizi şanslı hissediyoruz. Yunus Emre, Mevlana, Karabaş Veli gibi daha pek çok alimin kültürlerinin büyük katkı yaptığı bu şehirdeki manevi hava meslektaşlarımızın arasında da olumlu bir etki yapmaktadır. Bu meslektaşlarımızdan birçoğu yerel ve Türkiye genelinde başarıyla anılmakta, Karaman’ımızı dışarılarda başarılı bir şekilde temsil ederek onurlandırmışlardır. Devletin varlığı ve bütünlüğü ilkesi ile egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu bilerek hizmet etmek bizlere onur vermektedir. Yönetimler değişebilir, yöneticiler değişebilir, siyasiler ve karar mekanizmaları değişebilir ama kalıcı olan bir şey vardır oda hak ve hukuk kavramlarıdır. Yargının bağımsızlığı ilkesinde ne kadar önemli bir kavram ise yargının en temel unsuru bağımsız, tarafsız avukatlardır. Hepinizin bildiği üzere 14 yıldır görev yaptığım Karaman Barosunda tüm üyelerimizden olumlu destekler gördük, görmeye de devam ediyoruz. Karaman Adliyesinde görev yapan hakim, savcı meslektaşlarımıza ve adliye personeline, baro yönetimi ve tüm üyelerimizin uyumlu çalışma ortamı yarattıkları için kendilerine teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Adayların konuşmalarının ardından seçime geçildi.