Mersin'in Mut ilçesinde zeytinler hasat edilmeye başlarken, Karaman'da da zeytinler pazara çıkmaya başladı. Özellikle semt pazarlarında yerini alan zeytinler fiyatları ilede vatandaşların yüzünü güldürdü. Geçen yılki fiyatları takip eden zeytinde bu yıl artış olmadı. 4 liradan başlayan zeytin fiyatları vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

ARTIK EVLERDE UĞRAŞILMIYOR

Karaman'da yıllardır semt pazarlarında zeytin satmakta olan Yusuf Baştürk Zeytin fiyatlarının beklenenden düşük olduğunu belirtirken, zeytin kırma makineleri ile artık herkesin işinin kolaylaştığını söyledi.

Baştürk “Bu yıl zeytin fiyatları beklenenin altında. Geçen yılki Zeytin fiyatları ile neredeyse aynı. Sezonun ilk ürünleri şuan satılmaya başladı. Karamanlılar genellikle zeytinlerini evde kuruyorlar hazır zeytinlere rağbet etmiyor. Eskiden zeytin kırmaya üşenenler olurdu. Şimdi Karamanlı Yılmaz ustanın özel olarak ürettiği Zeytin kırma dilme makinesi sayesinde zeytinler pazarda kırlıp vatandaşlara böyle satılabiliyor. Bu zeytin kırma makineleri vatandaşlara çok büyük kolaylıklar sağladı. Vatandaşlar son yıllarda evde zeytin kırmaktan ve dilmekten ziyade bu makineler ile zeytinlerini kırdırarak kışlık zeytinlerini hazırlıyorlar” dedi.