Hem tanı hem de tedavi sürecinin yürütüldüğü Karaman Devlet Hastanesi’nde koronavirüs nedeniyle şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde organize ediliyor. Bu süreçte hastaneye koronavirüs şüphesiyle gelen hastalar, izole edilmiş odalarda kontrol altında tutuluyor ve hastanede sürekli dezenfeksiyon işlemi yürütülüyor. Bu başarıların arkasında ise sağlık savaşçıları yer alıyor. Yoğun bakım hastalarıyla ilgilenen sağlık çalışanları zor şartlar altında, fedakârca mücadele ediyor. Gece gündüz demeden pandemiyle mücadele eden sağlıkçılar, en büyük risk grubunda bulunuyor ve bu mücadelede en ön saflarda yer alıyor. Pandemi kapsamında hastane içerisinde özel olarak oluşturulan Kovid-19 polikliniklerinde doğru etkili bir yaklaşımla ve Sağlık Bakanlığının aldığı kararlar doğrultusunda  teşhis ve tedavi işlemleri yürütülen Karaman Devlet Hastanesi’nde virüse karşı verilen mücadele dikkat çekiyor.

Hastanede virüsü ile ilgili tedbirler de arttırılarak devam ediyor. Bu bağlamda dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları aralıksız sürüyor. Poliklinikler başta olmak üzere toplu kullanım alanlarında, servislerde, belirli aralıklarla dezenfekte ve ilaçlama işlemleri artan bir ivmeyle devam ediyor.  Kurumlar arası iş birliği ile yapılan ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında personel araçlarının bile ilaçlanması dikkat çekiyor. Sağlık Bakanlığı onaylı, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen kokusuz ürünlerle yapılan ilaçlama çalışmaları periyodik olarak tekrarlanıyor.

Karaman Devlet Hastanesi’nin hizmete açıldığı günden bu yana, yoğun kullanıma ve artan hasta yüküne bağlı olarak ihtiyaca cevap vermekte zorlanan asansörlerin tamamı da TSE standartlarına ve koşullara uygun olarak yenilenerek hizmet vermeye başlamıştır.   İhalesi yapılarak yüklenici firmaya teslim edilen asansörler birçok teknik özelliğe ve kullanım kolaylığına sahip olarak, daha ferah daha aydınlık bir kabin görüntüsüyle tamamen yenilenmiş, hasta, hasta yakınlarının ve çalışanların rahat etmeleri, konforlu bir biçimde hizmet almaları sağlanmıştır.

Aynı zamanda hastanenin çatı izolasyonu da tamamlandığı, teras katta bahar ve kış aylarında yaşanan yağışlardan dolayı tavanda akıntının yaşanmaması gerekli yalıtımların yapıldığı gelen haberler arasında. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada bu izolasyonun hava ve iklim şartlarına göre son derece dayanıklı olduğu bilgisi alındı.