İHH İnsani Yardım Derneği Karaman Şubesinin 3. Olağan Genel Kurulu Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan kurulda İHH İnsani Yardım Derneği Karaman Şubesinin kurulduğu 2016 yılından bu yana yapılan çalışmalarının derlendiği video katılımcılara izletildi.

İHH İnsani Yardım Derneği Karaman Şubesinin Kurucu Başkanı Raşit Bayrak, burada yapmış olduğu konuşmada: “Bir grup arkadaşım gönüllü olarak başladığı, birkaç yıllık çalışmaları neticesinde 2016 yılımda kurulan dernekle birlikte kurumsal bir harekete dönüşen samimiyet, iyilik, paylaşma, güven tevazzuh ve kardeşlik bağlarıyla bugüne gelen bir hareketin bayrak değişimini gerçekleştireceğiz. Bu programımızda neleri nasıl yaptık, bu yolda ne gibi bir süreçten geçtik bunlardan kısa bir bilgi vermek isterim. Yıllar içerisinde arkadaşlarımızın sayısı daha da artarak genel merkezle yapılan istişareler neticesinde yine bir Şubat ayında 2016 yılında derneğimizin kuruluşunu 7 kurucu arkadaşımızla gerçekleştirdik. Ardından dernek görevlilerimiz, gönüllülerimiz, hayır sahiplerinin desteğiyle karşılığını yalnız Allah’tan bekleyerek çalışmalara başladık. Malımızdan, zamanımızdan bazen işimizden bazen sevgimizden gönlümüzden itaat etmenin sorumluluğuyla hamdolsun çok güzel kardeşlerle tanıştık çok güzel ailelerle güçlü bir bağ kurduk. Verenin gururunu okşamamaya, ihtiyacı olan kardeşimizin boynunu yere düşürmemeye hassasiyetle dikkat ederek çalışmalar ortaya koyduk. Basın açıklamaları bilinçlendirme çalışmaları, konferanslar yürüyüşler ve eylemlere imza attık. Henüz kurulduğumuz 2016 yılında ilimizde ve ülkemizde yaşanan olayların olumsuz etkileri olsa da yine de üzerimize düşen sorumluluğun yükü ile kimsenin güvenini zedelemeden, bazen eşimizi çocuklarımız bazen ana babamızı ihmal etme pahasına da olsa şükürler olsun çok bereketli ve rahmetli çalışmalar imza attık.

İletişim kurduğumuzu ailelerle tanıştığımız kişilerle umudu yeşertmek adına programlar yaptık ziyaretler geçekleştirdik eğitimler verdik. Karaman’da olduğu kadar Aradan’da, Afganistan’da, Afrika’da Suriye’de ve dünyanın dört bir yanında mağdur mazlum ve muhtahaca karşılık sorumluluk gözetmeyi insani olup hayırseverlerin varlığı güç verdi bizlere. İlimizde farklı alanlarda faaliyet gösteren vakıf ve derneklerin işbirliğiyle gerek ilimizde gerek kriz bölgelerinde ortak çalışmalarda bulunduk. Kimi zaman Gazze’ye Aradan’a kimi zaman Somali’ye Afganistan’a Suriye’ye sivil toplum kuruluşlarının kardeşliğiyle yardımlar gönderdik. ” dedi.

Kurula katılan Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal ise konuşmasında: “Karaman teşkilatımızın Karaman’da bu işe gönül vermiş çalışan kardeşlerimizin her zaman emirlerinde olduğumuzu, biz düşen bir görev olduğunda onu yerine getirmekten kaçınmayacağımızı ifade ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Bölge Koordinatörü Ekrem Keleş de: “ İHH İnsani Yardım Vakfı 1992 yılından itibaren kurulmuş ve bugün kurumsallığının yaklaşık 30 yıllığını tamamlamış, dünyanın her tarafına Türkiye’den Müslümanların güzel nimetlerini, güzel dileklerini Müslümanların kardeşliğinin birlik ve beraberlik duygularını taşıyan bir teşkilat haline gelmiştir. Afrika’da su kuyusu açarken Suriye’den yardım faaliyetlerinde bulunurken Afganistan’da insanların ihtiyaçlarını giderirken Yemen’de aynı şekilde bu faaliyetleri sürdürürken asıl hedefimizin oraya kardeşlik duygularını götürmek olduğunu sürekli ifade ediyor bu bilinçle de çalışmalarına devam ediyor. Karaman’da Konya’dan Aksaray’dan Niğde’den dördüncü bölge olarak yer yıl dünyanın her tarafında bu duygular fazlasıyla gidiyor ve gitmeye devam ediyor. Yeni yönetimdeki arkadaşlarımız inşallah bu iyilik hareketinin dünyanın her tarafında uzanması için gayret edecekler çalışacaklar” dedi.

Yönetimiyle görevi Raşit Bayrak’tan alan İHH İnsani Yardım Derneği Karaman Şubesi Yeni Başkanı Mustafa Köseoğlu ise şunları kaydetti:

“Rabbimize şükrediyorum İHH aracılığıyla mazlumlara, savaş mağdurlarına ulaşma imkanı sağladığı için ve bizi bu güzelliğe dahil ettiği için rabbimize hamd ediyorum. Kardeşlerim bize bir görev düştü artık filli dua etme zamanı. Artık harekete geçiyoruz dediğimizde hiç tereddüt etmeden ‘Bizde varız beraberiz’ diyen kardeşlerime hepiniz huzurunda teşekkür ediyorum. 1992 yılından bugüne mazlum olmuş sıkıntıya düşmüş, zulme mağruz kalmış bütün insanlara gerekli insanı yardımı ulaştırmak ve bu insanların hak ve hürriyetlerini ihlal edilmesini önlemek için çalışan İHH ailesine katılmaktan onur duyuyoruz. Karaman İHH İnsani Yadım Vakfı Derneği olarak daha çok yetimi sevindirebilmek, daha çok yardıma muhtaç ailelere ulaşabilmek ve soğuktan üşüyen bir tane daha çocuğu ısıtabilmek, bir insanın daha yüzünü güldürebilmek için gayret edeceğiz.”

Kurul, plaket takdim törenin ardından son buldu.

İHH İnsani Yardım Derneği Karaman Şubesinin 3. Olağan Genel Kuruluna İHH İnsani Yardım Vakfı Bölge Koordinatörü Ekrem Keleş, Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal ve vakıf üyeleri katıldı.

Yeni yönetim ise şöyle oluştu;

Mustafa Köseoğlu (Şube Başkanı),

Abdullah Tekin (Başkan Yardımcısı),

Mücahit Özdemir (Genç İHH Başkanı),

Mustafa Türksever (yönetim kurulu üyesi),

Hasan Adıgüzel (yönetim kurulu üyesi),

Metin Sağcan (yönetim kurulu üyesi),

Dilek Akkuş (İHH Kadın Kolları Başkanı)