Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı “Geleceğe Nefes” projesi kapsamında bugün saat: 11.11’de 81 ilde eş zamanlı olarak fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Son zamanlarda ortaya çıkan orman yangınları ile zarar gören doğa için yeniden ağaçlandırma konusunda yapılan proje kapsamında 83 milyon Fidan'ın Türkiye'nin 81 ilinde buluşturulması bekleniyor. Kasım ayında online olarak katılım sağlanan kampanyada isteyen fidan sahiplenebilecek isteyen ise fidan bağışında bulunabilecek.

KARAMAN YÜZDE 13’TE KALDI

Kasım ayında online olarak katılım sağlanan kampanyada, ilimizde bağışlanması hedeflenen fidan sayısı 1.265.900 iken Karaman’da an itibariyle 172.149 fidan sahiplendirildi. Yüzde 13’lük kısımla en az katılan iller arasında Karaman’da yerini aldı.

GELECEĞE NEFES OL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

Geleceğe Nefes Ol başvurusu gelecegenefes.com adresi üzerinden yapılıyor. Haberimizin içeriğinde yer alan linke tıklayarak fidan sahiplenme veya fidan bağışı yapmak sadece birkaç dakikanızı alacak. Ancak yapılacak tek bir bağışın bile geleceğe nefes olacağını unutmamak gerekiyor. Siteye girdikten sonra eğer var olan fidanlardan sahiplenmek istiyorsanız tek yapmanız gereken fidan sahiplen butonuna tıklamak sonrasında adınız, e-posta adresiniz ve sahiplendiğiniz fidanın dikileceği yeri seçmeniz yeterli olacaktır.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!