Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara, İstanbul ve Karaman'da çekilmiş 120 fotoğraftan oluşan sergi, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki tarihi Hatuniye Medresesi'nde Karamanlılarla buluştu.

Sergi açılışının ardından konuşan Karaman Valisi Fahri Meral, demokrasiye aşık Türk milletinin 15 Temmuz günü büyüklüğünü bir kez daha gösterdiğini söyledi. 

Sergide emeği geçenlere teşekkür eden Meral, "15 Temmuz'un yıl dönümü dolayısıyla sergimizi açtık. İlelebet bundan sonra ülkemiz, milletimiz böyle bir darbe teşebbüsüyle bir daha karşılaşmaz" dedi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise 15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini belirterek, "Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. 15 Temmuz hain darbe girişiminin, toplum, millet tarafından idaresine nasıl sahip çıkıldığını, bu hainlerin tüm ülkemizde yaşayan insanlarımıza neler yaptığını gösteren bir fotoğraf sergisini açtık" diye konuştu.

Sergi, 16 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak.