Kutlamalar ilk olarak saat 09.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek’in çelenk sunmasıyla sona erdi.

GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ

Çelenk sunma programının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar “Gençlik Yürüyüşü” düzenlendi. Yürüyüşe katılan gençler ara ara tekbir getirdi, çeşitli marşlar söyledi.

SPORTİF GÖSTERİLERE YOĞUN İLGİ

Aktekke Meydanı’nda bir öğrencinin günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başlayan etkinlikler, Wus-hu gösterileri, halk oyunları gösterileri, şiirlerin okunması ve taekwando gösterileri ile devam etti.

Törende ayrıca, uluslararası spor müsabakalarında dereceye giren sporculara ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Mayıs temalı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Son olarak ise protokol üyeleri tarafından meydanda açılışı yapılan ebru, karakalem, kaligrafi, hat, vitray ve miniatürk sergisi gezildi.

Törene, Karaman Valisi Fahri Meral, Garnizon Komutanı Per. Albay Yurdakul Kazım Türkmen, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, daire müdürleri, öğrenciler, öğrenmenler ve vatandaşlar katıldı.