Ziyarette, her yıl 1 -7 Ekim tarihleri arasından kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasıyla ilgili Vali Mehmet Alpaslan Işık’a bilgiler veren İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci, hafta boyunca “Cami ve İlim” konusunun işleneceğini belirterek, bu konu kapsamında bilgiler verdi.

Hafta kapsamında misafirleriyle bir süre sohbet ederek ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, “Camilerimiz Müslümanların ibadet, ilim, ahlak ve toplumumuzu birleştirici özelliğiyle insanın maneviyatını güçlendiren kutsal mekânlarımız olmuştur. Barış, kardeşlik, eşitlik, sevgi ve saygı duygularının pekiştiği bu mukaddes mekânlarda görevlerini yerine getiren din görevlilerimiz toplumun her kesiminden vatandaşlarımıza dini bilgiler vererek, rehberlik etmektedirler.

Bu vesileyle Diyanet çalışanlarımızın ve aziz milletimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum. Din görevlilerimize mutluluk, sağlık, huzur ve hayırlı çalışmalar diliyorum” dedi.

Valilik Makamında “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle gerçekleşen ziyarette, İl Müftüsü Ketenci ve beraberindeki heyet tarafından Vali Işık’a bir tablo hediye edildi.