Karaman’da okul taşıtı işleten 150 kişi Karkop önderliğinde Piri Reis Kültür merkezi önünde bir araya geldi. Çeşitli okullara öğrenci taşıyan 150 servis aracı dün gece 1 saat kontak kapattı. Belediye otobüsleri ile rekabet edemediklerini belirten servis sürücüleri mücavir alandan da dertli olduklarını söyledi.

Karaman Belediyesine defalarca müracaat ettiklerini belirten Karkop Başkanı Ali Irılmazkol; “Halen mücavir alan dışındaki okullara gitmek için istenilen meblağı düşüremedik. Çok aşırı derece sıkıntı çekiyoruz şuanda esnaf olarak. Belediye otobüslerinin düşük fiyatlı olmasından dolayı rekabet doğuyor. Şuan öğrenci servisleri sektörü bitmek üzere Karaman’da. Buna acil bir şekilde çözüm bulunmasını istiyoruz.  Toplanan mecliste otobüs fiyatlarının ve mücavir alan dışarısındaki okullarının D4S belgesi için istenen paranın makul bir fiyata indirilmesini istiyoruz. Biz ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. Tek amacımız çoluğumuza çocuğumuza bu sektör de para kazanıp ekmek götürmektir.” dedi.

Eyleme katılan 150 servis aracı trafiği kilitlememek adına üçerli guruplar halinde oto parktan çıkarak eylemlerine son verdi.