İddiaya göre, Yeşildere Köyü Akköprü mevkiinde küçükbaş hayvancılık yapan Serkan T’ye ait olduğu öğrenilen 4 adet kangal cinsi köpek, komşuları tarafından zehirlenerek öldürüldü. Köpeklerin ağızlarından köpük ve kan gelirken çekilen görüntüler ise yürekleri burktu.

Köpeklerinin ölümünün kendini derinden yaraladığını ifade eden küçükbaş hayvan yetiştiricisi Serkan T.: “Uzun zamandan beri burada küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıyorum. Bu bölgede çok fazla kurt oluyor, bu nedenle de köpekler bizim için çok önemli. Bu nedenden dolayı da özel olarak kangal çiftliğinden kangal cinsi köpek aldım. Yavruluklarından beri benle olan bu özel ırk köpekler hiç kimseye zarar vermeyen kendi hallerinde yaşayan sürünün başında koyunlara gidip gelen tek dertleri koyunları korumak olan köpeklerimin başına gelenler ve ölüm şekilleri beni derinden yaralamıştır.

Konuyla alakalı Jandarma’ya müracaat ettik. Köpeklerimin zehirlenmesinde parmağı olduğu komşum hakkında şikâyetçi oldum. Konu yargıya intikal ettiği için çok fazla konuşmak istemiyorum fakat hiçbir şekilde suçu olmayan bu canların bu şekilde ölümleri beni çok üzdü. Sorumluların en ağır şekilde ceza alarak bütün kamuoyuna örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Karaman Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği, tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“25.07.2021 günü tarafımıza muhtelif yollarla ulaşan bilgilere göre; Karaman Merkeze bağlı Yeşildere Köyünde 4 köpeğimiz hunharca katledilmiştir. Olayın öğrenilmesinin akabinde Derneğimiz üyelerinden oluşturulan bir heyet olayın detaylarını öğrenmek üzere çalışma başlatılmıştır.

Yapılan çalışma sonucunda alınan bilginin maalesef doğru olduğu teyit edilmiştir.

Devlet sadece sınırları dahilindeki insanlardan değil ekolojik sistemin parçası olan hayvanlardan ve bitki örtüsünden ve hatta yer altı kaynaklarının gözetiminden sorumludurlar. Her şeyden önce unutulmamalıdır ki insanların fiziksel, ruhsal sağlığı ve içinde yaşadıkları ve bir parçası oldukları doğadan bağımsız kesinlikle düşünülemez. İnsanlar evrimsel süreç içerisinde evcilleştirdikleri ve avlanma yeteneklerinin kaybolmasına sebep oldukları hayvanların yaşamak için kendilerini muhtaç hale getirmiş. Ancak daha sonra bu yaşama hakkına saygı göstermedikleri gibi yaşam alanlarını yok ettikleri hayvanları ihmal ve kasıt ile çekinmeden öldürmeye başlamışlar. Bizler duyarlı vatandaşlar olarak daha fazla sessiz kalmamak konusunda kararlıyız. Biz sorumluların tamamının doğrudan ve dolaylı olarak bu olayda parmağı olan herkesin tespiti ve çalışması için çalışmaya devam ediyoruz. Duyarlı vatandaşlar olarak devletten yardım istemiyoruz. Biz onlardan yasanın kendilerine yükümlü hale getirdiği görevlerini yapmalarını istiyoruz.

Bu ve benzeri hayvanlara yönelik gerçekleştirilen bütün şiddet ve vahşet olaylarının sona erdirilmesini, bir kap yemeğe, bir yudum sevgiye hasret olan bu canlarımızı katleden cani ve canilerden kanun önünde hesap sorulmasını talep ediyoruz.

Karaman Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (KARDOHAK); hayvan hakları alanındaki diğer tüm kurum, dernek ve kişilerle koordine halde bahsi geçen skandal olayın takipçisi olmakla beraber sürece dair kamuoyu ile bilgi paylaşımı yapacaktır.”